SVečanost oproštaja od osme generacije maturanata

36834055_2024130720939321_5421633979059011584_oU ponedjeljak 9. srpnja u Dvorani sv. Terezije u Požegi održana je Svečanost oproštaja od osme generacije maturanata Katoličke gimnazije.
Osim maturanata u pratnji roditelja i prijatelja, svečanosti su nazočili i djelatnici škole na čelu s razrednicima i ravnateljem Ivanom Bedeničićem te prečasnim Ivicom Žuljevićem, predstojnikom Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji.
Program je vodio već iskusni prof. Leonardo Đaković, a svečani ton programu svojim su nastupima dali učenici glazbene škole i naši maturanti.
Nakon uvodne molitve i glazbenog izričaja Petra Pranjića na vibrafonu maturantima i njihovim gostima
kratko su se obratili razrednici Ivana Arambašić i Miroslav Paulić. Riječi pozdrava uputio je ravnatelj Bedeničić koji je na kraju govora uputio maturantima riječi ohrabrenja za sve ono što im tek slijedi.
Prisutne je pozdravio i predstojnik Žuljević a potom ih je izvedbom monologa „Susjed“ oduševila Romana Ronta.
Brigom profesorice Martine Gucek uručene su nagrade svim maturantima koji su ostvarili uspjehe na različitim natjecanjima, a kao najmaturantica proglašena je Anita Rotar koju je Nastavničko vijeće proglasilo najboljom učenicom generacije.
U ime maturanata Anita je izrekla zahvalni govor upućen svima koji su doprinijeli njihovom rastu: od biskupa, preko školskih djelatnika, do roditelja i prijatelja.
Vrhunac večeri svakako je bila – podjela svjedodžbi, a svečanost je završila himnom „Gaudeamus“ u izvedbi sopranistice Ane Ticl, nakon čega su maturanti imali priliku upisati se u Knjigu prijatelja škole.
Susret maturanata, roditelja i njihovih prijatelja s djelatnicima škole nastavio se zajedničkim fotografiranjem i opuštenijim druženjem na svečanom domjenku.