Učenici KG-a nagrađeni za volontiranje

“Volontiranje je snažan pokretač pozitivnih promjena u društvu”, misao je po kojoj volonteri pokušavaju promjeniti ovaj svijet. Upravo zbog toga danas 5. prosinca obilježavamo nacionalni Dan volontera. Povodom obilježavanja Dana volontera Gradska knjižnica Požega jučer je 4. prosinca nagradila svoje volontere među kojima su se našli i neki naši učenici i profesori koji redovito potiču na važnost čitanja.
Nagrađeni su naši krugovci koji su “živom” izložbom potaknuli prolaznike na ljepotu umjetnosti pod vodstvom prof. Ćuže-Abramović i prof. Ćorluke u suradnji s Ekonomskom školom i susjednom nam Gimnazijom, ali i novinari Tv sekcije Nautes na promociji manifestacije Noć knjige. Program je pratila muška klapa naše biskupije – Klapa sv. Lovro koja je prelijepim pjesmama prezentirala svoj trud te uljepšala program.
Nakon svečanijeg dijela uzvanicima su se obratili ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo te gradonačelnik Darko Puljašić. Gradonačelnik je naglasio kako je ponosan i zahvalan svima koji doprinose gradu i županiji.
Nakon dodjele nagrada domaćini su za one nešto starije priredili druženje u prostorima knjižnice, dok su učenici-volonteri zasluženo imali pizza zabavu u Boltama.
Foto: Magdalena Megy Černušak 1.a i Karlo Bleiziffer Bleizi 2.a