HODOČAŠĆE U VOĆIN

Kao i svake godine u svibnju se za srednjoškolce Požeške biskupije organizira zahvalno hodočašće u Voćin. Tako je bilo i ovoga 11. svibnja kada su Gospi Voćinskoj hodočastili učenici naše Škole u zajedništvu s učenicima Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice, Našica i Orahovice te Slatinčani koji su u Voćin stigli biciklima.

Prije svečanog euharistijskog slavlja održano je pokorničko bogoslužje kojem su mogli pristupiti svi hodočasnici. Prije svete mise svoje svjedočanstvo vjere te odaziv Božjem pozivu izrekli su đakoni Matej Filipović i Tomislav Dokoza koji će 22. lipnja ove godine postati svećenici. Svečanu misu predvodio je velečasni Marijan Pavelić u koncelebraciji Roberta Kupčaka, predstojnika Katehetskog ureda, te domaćeg župnika, vlč. Ivana Ereiza. Misno slavlje animirao je zbora koji je predvodio velečasni Mario Večerić.

Nakon mise učenici su imali slobodno vrijeme za užinu. Kako bismo provjerili svoje znanje, prof. Dominik Pavelić vodio je pub kviz koji je priredio prof. Miroslav Paulić, a sudjelovalo je desetak tročlanih ekipa. Najbolje su se snašle učenice iz Orahovice dok su drugo mjesto sa samo jednim bodom manje ostvarile učenice našeg 2.b razreda Lucija Morvaj, Ivana Jagodić i Ema Matoković. Treći su bili ovaj put s jednim bodom manjem od druge ekipe predstavnici 2.a razreda Tena Balog, Karlo Bleiziffer i Marin Milevoj.

Prof. Mario Raguž priredio je pak sportsko natjecanje u skakanju u vreći, nošenju ping-pong loptice u žlici te povlačenju užeta. Sudjelovalo je 7 ekipa, a u nekima su bili uključeni i profesori. Najboljima su, naravno, podijeljene nagrade – slatki paketi Zvečeva, nakon čega su se svi zaputili svojim kućama.