I službeno ”otvorena” umjetna stijena za penjanje

U dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti otvorena je umjetna stijena za sportsko penjanje visoka 13 metara. Projekt je to Katoličke gimnazije s pravom javnosti pod nazivom ‘Šport uključi, probleme isključi’ kojim se omogućava besplatna škola sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Danas je u dvorištu Katoličke gimnazije otvorena jedna od najvećih umjetnih stijena u Hrvatskoj kako bi se provodila i škola penjanja. „Sportsko penjanje najbrže je rastući sport u Hrvatskoj i novi olimpijski sport“ naglasio je voditelj projekta Bruno Budimir te dodao kako je riječ o sportu koji je sjajan za djecu i mlade jer razvija motoriku, koordinaciju pokreta, donošenje odluka, a sjajan je i za fleksibilnost, snagu i izdržljivost.

„Grad Požega je uz već postojeću bogatu ponudu sportova sada bogatija i za ovu umjetnu stijenu na kojoj će se održavati škola penjanja i koja će nam jednog dana možda donijeti nove vrhunske sportaše“, rekao je gradonačelnik Puljašić te poželio sreću Katoličkoj gimnaziji u provedbi projekta te svim budućim polaznicima na projektu.

„Nekada smo se penjali po drveću i tako razvijali motoriku, a za nove generacije moramo graditi umjetne stijene jer su okruženi više betonom nego prirodom“, zaključio je zamjenik župana, gospodin Nefereović.

U okviru projekta ‘Šport uključi, probleme isključi’ osim sportskog penjanja, provodi se i škola nogometa, gimnastike, atletike, a od idući tjedan krenut će i škola plivanja, a sve informacije o prijavi na besplatnu školu sporta možete pronaći na našoj web stranici https://sport-ukljuci.eu/.

Preuzeto sa stranice Sport uključi, probleme isključi.