Kreativni i neovisni

Dana 6. lipnja naš župan Alojz Tomašević i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo naše županije Mato Matijević nagradili su najuspješnije učenike koji su se iz cijele županije prijavili za natječaj “Kreativni i neovisni”. Cilj ovog natječaja bio je potaknuti mlade u borbi protiv ovisnosti. Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije te Požeško- slavonska županija raspisali su sedmu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola naše županije.

Stručno povjerenstvo odabralo je najbolje individualne i grupne radove te je nagrađeno ukupno 100 učenika i to poklon bonovima u vrijednosti od 50 do 350 kuna, a škole čiji su učenici osvojili nagrade nagrađene su iznosom od 500 kuna.

Svim učenicima postavljen je zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na temu o ovisnostima te kako reći ne ovisnostima. Natječaj je bio otvoren od 14. prosinca 2018. do 15. travnja 2019. godine. Na natječaj su se jednominutnim filmom  pod nazivom “Odredi si granice i budi slobodan” predstavili i naši učenici Antonio Bebek, Dominik Fogadić te Karlo Veletić. Dečki su pod vodstvom prof. Marijana Pavelića osvojili prvu nagradu u kategoriji filma. Uz njih predstavili su se i učenici naše sestrinske škole (KOŠ) koji su također osvojili zavidne nagrade, a među njima najviše su se istaknule učenice osmog razreda Ana Šain i Klara Bogadi koje su napravile animirani jednominutni film.

Na početku dodjele učenicima se obratio župan te im je zahvalio što su odvojili svoje slobodno vrijeme i što su uložili svoju kreativnost za ovaj natječaj.  Također se i ravnatelj Zavoda Mato Matijević obratio riječima zahvale i podrške da svi učenici nastave sa svojim radom i borbom protiv ovisnosti.