Krunicom za Školu

Danas, na blagdan Gospe Fatimske, točno u 12 sati djelatnici škole (i njihova djeca) preko Zooma su izmolili slavna otajstva Gospine krunice za sve naše učenike, posebno maturante, sve djelatnike i situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. 🤗

Na molitvu nas je okupio ravnatelj prof. Bedeničić, a krunicu je animirao vlč. Siroglavić koji je kao zanimljivost izdvojio sljedeće:

Na današnji dan (Gospa Fatimska) prije 39 godina!

„Ubiti Papu – to je jedini razlog zbog kojeg sam pobjegao iz zatvora“ – ostavio je napisano Ali Ağca.

Bijela ploča na trgu sv. Petra u Vatikanu čuva uspomenu ovog događaja. U studenom 1979. pobjegao je iz zatvora udaljenog oko 20 km od Istambula, nekoliko dana prije nego je papa Ivan Pavao II došao u pohod baš u Tursku. Sve su države bile obaviještene da je pobjegao, a bio je viđen više puta u Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj, da bi došao konačno u Rim ostvariti svoj cilj. Pucao je s 3 metra udaljenosti. Ali, toga dana, 13. svibnja 1981. bio je blagdan GOSPE FATIMSKE.
Papa Ivan Pavao II preživio je atentat, a metak iz tijela ugradio je u gornji dio krune Majke Božje Fatimske. Budući da Papa svake nedjelje u Vatikanu moli u uskrsnom vremenu „Kraljice neba“ ljudi su se i sljedeće nedjelje okupili. Papa se nije pojavio na prozoru jer je bio u bolnici, ali preko zvučnika vjernici su čuli njegov glas, poruku snimljenu u bolnici:

„Zahvaljujem vam na vašim molitvama i sve vas blagoslivljam. Molim za brata koji me upucao i kojem sam iskreno oprostio. Sjedinjen s Isusom, svećenikom i žrtvom, prikazujem svoje patnje za Crkvu i za svijet. Tebi Marijo ponavljam: Totus tuus ego sum.“

Papa je nakon dvije godine za Božić posjetio Ali Ağcu u zatvoru i oprostio mu.