Kažu da se trud isplati

Da se trud, zajedništvo i timski rad isplate, dokazao je prošle godine 3.b razred, ovogodišnji maturanti. Pobjedom u međurazrednom natjecanju osvojili su nagradno putovanje za koje su, kao i u prvom razredu kada su također pobijedili, kao destinaciju odabrali Osijek.

Maturanti općeg smjera Katoličke gimnazije u pratnji razrednice Ivane Zovko, profesorice Martine Franjić i profesora Josipa Katića zaputili su se u petak, 30. 10. put Osijeka. Prvo odredište na njihovom nagradnom putovanju bio je Kopački rit gdje su u prijepodnevnim satima prošetali stazama te na kraju pogledali interaktivnu izložbu o flori i fauni tog parka prirode. Nakon toga su se uputili prema Osijeku u kojemu su imali slobodno vrijeme nakon kojega su u kinu Urania pogledali film The Current War o Edisonu, Westinghouseu i Tesli te o povijesti nastanka struje i mnogim otkrićima toga vremena, o čemu se uči u četvrtom razredu iz povijesti.

Nakon filma, učenici i profesori uputili su se prema trgovačkom centru Portanova u kojemu su slobodno vrijeme iskoristili za kupovinu, vožnju kartinga ili nešto drugo po izboru.

Učenici su se u Požegu vratili u ranim večernjim satima umorni, ali i sretni jer se njihov trud još jednom isplatio.