Dobrodošli u Bourekgrad

28. svibnja 2021. u Knjižnici Gimnazije Požega Krugovci su otvorili izložbu „Dobrodošli u Bourekgrad“. Izložba je rezultat dvogodišnjeg projekta „Zlatko Bourek – jedan umjetnik/tri grada“ koji je plod suradnje triju škola iz tri grada – Požege, Osijeka i Zagreba. Izložba je bila informativna i konceptualna, činili su je digitalni i kolažirani plakati, interaktivni sadržaji i film o Zlatku Boureku. Cilj nam je bio upoznati gimnazijalce i širu javnost s likom i djelom Zlatka Boureka, rođenog Požežanina.

Projekt je obogatila i Dramska družina Katoličke gimnazije pod vodstvom profesorice Marijane Ćorluka s lutkarskom predstavom „Slavonski distisi i balada Khevenhiller“ koju je, na temelju Bourekova teksta, prilagodila prof. Ćorluka. Za tu prigodu učenik Karlo Bleiziffer snimio je film „Homage Boureku“.

7. lipnja 2021. u sklopu Znanstveno-stručnog skupa HAZU-a u Požegi Krugovci su postavili izložbu u Gradskoj knjižnici Požega, a dramska družina izvela je lutkarsku predstavu za širu javnost. Na samom Skupu u sklopu predavanja „Kako upoznati Boureka? Zlatko Bourek kroz prizmu rada s mladima“ prof. Vere Ćuže-Abramović sudonicima Skupa prikazan je film Karla Bleiziffera.