Ora et labora et ride

Prvi dan mjeseca listopada, nešto kasnije nego prijašnjih godina, učenici 1.a i 1.b razreda i njihovi razrednici, prof. Marija Tonković i prof. Leonardo Đaković, zaputili su se u Podgorje kod Kaptola u vinograd Veleučilišta u Požegi. Ovaj dobar nastavak suradnje s požeškim veleučilištem nastavljen je s istim ciljem i na istom mjestu, ali s novim snagama KG-a. Svoje prvo iskustvo berbe grožđa za reprezentaciju KG-a podijelila je s nama Lana Dražetić, učenica 1.a razreda.

„Kad smo stigli, vidjeli smo da ima dosta grožđa. Naš je zadatak bio obrati desetak redova vinorodne loze prepune njenih ukusnih plodova. Kad smo došli na odredište, mislila sam da nikada nećemo pobrati to grožđe, ali uz dobru organizaciju, dobro društvo i smijeh (ora, labora et ride) mi smo to odradili jako brzo. Ovo mi je prvi put da idem u berbu i jako mi se svidjelo, ali nije mi bilo teško jer sam od malena naučena na takve poslove.“

Ovaj mladenački optimizam ulijeva i vjeru i nadu i optimizam i u sve ostale pore našeg kageovskog života, i onog formalnog i onog neformalnog, koji se poput svih ostalih škola nosi s neizvjesnostima ovih i društvenih i obrazovnih vremena. Vjerujemo da će plod rada ruku naših novih gimnazijalaca uroditi ne samo vrhunskom kapljicom, već i izvrsnim odgojno-obrazovnim rezultatima.