Hodočašće u Voćin prigodom 30. godišnjice voćinskih stradanja

U ponedjeljak,13. prosinca svi učenici i djelatnici Katoličke gimnazije s pravom javnosti iz Požege i sestrinske Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice sudjelovat će u Voćinu na obilježavanju 30. godišnjice zločina počinjenog u Domovinskom ratu.

Trideseta je obljetnica stradanja nedužnih ljudi i razaranja Gospina svetišta u Voćinu. Svojim hodočašćem u Voćin navedenog dana približit ćemo se svim voćinskim žrtvama osjećajima koje će u nama probuditi suosjećajna Isusova Majka, povjerit ćemo ih s njome Isusovoj žrtvi ljubavi, a počinitelje zla preporučiti Božjem milosrđu. Svojim 13-tim hodočašćem pridružit će se predstavnici hrvatskih branitelja, vojske i policije.

Zajednički program hodočašća počinje u 11 sati na Prebendi iznad voćinskog svetišta, gdje će se okupiti hrvatski branitelji, predstavnici vojske i policije i drugi vjernici, otkud će nakon molitve krenuti pokornička procesija prema crkvi. Pokraj Memorijala „U Majčinu naručju“» spomenut ćemo se imena svih voćinskih žrtava, upaliti svijeće i položiti cvijeće te ih sve uključiti u svetu misu koja će nakon toga slijediti, a predvodit će je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima. Sve će se odvijati uz pridržavanje mjera očuvanja od zaraze COVID-19.