Sjajna generacija danas ipak neće na državnu smotru

Danas se u Dvorani Tomislav Pirc u Požegi odigralo Županijsko natjecanje iz odbojke za djevojke. Na turniru je sudjelovalo pet ekipa. U prvoj skupini je bila Katolička gimnazija koju je vodio profesor Mario Raguž i Obrtnička škola, dok su u drugoj skupini bile Ekonomska škola, Gimnazija Požega i Srednja škola Pakrac. Ekipa Katoličke gimnazije u prvoj utakmici svladala je Obrtničku školu s pobjedama u oba seta. Prvi set su pobijedile 25:11, a drugi 25:10 i tako su prošle u finale natjecanja. Drugi finalist bila je Gimnazija Požega koja je u prvoj utakmici svladala Ekonomsku školu, a u drugoj pobijedila Srednju školu Pakrac.

Utakmicu za prvo mjesto i za prolazak na Državno natjecanje igrale su Gimnazija Požega i Katolička gimnazija. Katolička gimnazija u prvom je setu nadigrana od danas bolje reprezentacije Gimnazije Požege s 25:13, dok su također u drugom setu izgubile s 25:22 te tako ostvarile prolazak na Državno natjecanje.

Kapetanica Katoličke gimnazije Ivona Matanović ostvarila je izvrsnih 29 poena, dok je ubacila 12 od 20 servisa. Monika Tomac je pratila Ivonu s ostvarenih 12 poena. Napomenimo da se ovom utakmicom naše maturantice Ivona Matanović, Marija Samardžić i Monika Sabljić opraštaju od školske odbojkaške ekipe KG-a.

Foto: Tea Tutić, U.P.