Dan škole – Bub kviz 2022. – prijave

Poštovani učenici, kao i svake godine Škola priprema prigodan program povodom blagdana sv. Terezije Avilske, zaštitnice naše škole, kada ujedno obilježavamo i Dan škole. Ove godine taj će se program održati u ponedjeljak, 17. listopada susretom u Dvorani sv. Terezije Avilske prilikom kojeg će se održati i natjecanje u bub kvizu.

Za tu prigodu svaki će razred odabrati 4 predstavnika za koje smatraju da će se najbolje snaći u znanju ponekad važnih, a nerijetko i sasvim bizarnih činjenica. Popis imena učenika koji će predstavljati pojedini razred potrebno je dostaviti prof. Pauliću do petka, 14. listopada.

U nastavku, kao ohrabrenje, donosimo nekoliko pitanja s prijašnjih bub kvizova.

U kojoj zemlji postotak gradskog stanovništva iznosi zastrašujućih 97%, a ti stanovnici govore francuskim, flamanskim ili valonskim jezikom?

I vi ste se nekada budili uz ove junake koji su vas zabavljaju s malih ekrana. To su Bakica, Tweety (Čiči) i, naravno, siroti Silvestar. Ne zaboravimo, tu je i veliki buldog – znate li uopće kako se on zove?

Ledo je tvrtka koja se bavi proizvodnjom sladoleda i zamrznutih proizvoda poput tijesta, voća i povrća i ribe. Osnovana je u jugoslavenskoj planskoj ekonomiji 1958. godine, a nedavno je za 615 milijuna eura, naravno, prodana trvtki Nomads Foods. Prodaju je izvršio financijski direktor James Pearson. Recite nam bajkovito ime prvog proizvoda kojeg su lansirali te davne 1958. godine.

Ne, nije ni špajza, ni vešmašina ni tačskrin, a bome ni šoferšajbaveć ostava ili smočnica, perilica rublja, dodirnik ____________________?

Koji je bio prvi i jedini sport na prvim Olimpijskim igrama u kojem je vaš tim mogao pobijediti samo ako ste išli unazad?

U godinama ste kad non-stop nešto žicate bilo roditelje i profesore, bilo bake i djedove. Nerijetko ćete biti odbijeni i to ne na lijepom hrvatskom jeziku, već ni manje ni više nego na turskom. Koju riječcu tražimo?

Ako je na jednom kraju Jamie, a na drugom Francis, tko je u sredini?