“Razvrstavanje otpada za čist i zdrav okoliš”

U sklopu projekta Volonterskog kluba Katoličke gimnazije „Briga o  drugome – briga o sebi“  profesorica biologije i kemije Martina Franjić održala je predavanje učenicima prvih i drugih razreda o potrebi razvrstavanja otpada pod nazivom Razvrstavanje otpada za čist i zdrav okoliš.

Uz profesora geografije Josipa Alabera, pedagoginju i prof. povijesti Ivanu Dadić i profesoricu engleskog jezika Ivanu Zovko, učenici prvih i drugih razreda su se upoznali s načinima organizacije kvalitetnijeg sustava gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštiti okoliša te odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju stakla, papira, plastike, metala, EE otpada, tekstila i biootpada. Nakon predavanja uslijedio je kviz znanja u kojemu su učenici mogli provjeriti usvojenost pravilnog razvrstavanja otpada. Nadamo se kako će naši učenici, građani budućnosti, usvojiti dobre navike i prenijeti ih svojim ukućanima.

Projekt Briga o drugome – briga o sebi prijavljen je i odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao preventivni projekt Volonterskog kluba te se pod voditeljstvom stručne suradnice psihologinje Nikoline Bodolović provodi tijekom šk. godine 2022./23. U sklopu projekta do sada su realizirane brojne aktivnosti poput Kutija dobrote povodom Dana kruha, radionica božićnih kolača i adventski štand, dobrovoljno darivanje krvi nastavnika i punoljetnih učenika, a aktualno je u tijeku akcija Srce za lutalice, namijenjena lokalnom azilu za napuštene životinje.