Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji  – 15. svibnja

Tjedan molitve za naše obitelji 

Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji kojeg su 1989. godine proglasili Ujedinjeni narodi. Prvi je obilježen 15. svibnja 1994. pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece” kojim međunarodna zajednica stavlja uskličnik na obitelj kao temeljnu jedinicu društva. 

Međunarodni dan obitelji svake se godine obilježava raznim događanjima kojima se društvo nastoji osvijestiti o važnosti obitelji te da se iz obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima i vjerovanjima koji grade svijet budućnosti.  

Obitelj je Bogom dana institucija. Božji plan za obitelji model je ljubavi Presvetog Trojstva. „Kršćanska obitelj je zajedništvo osoba, znak i slika zajedništva Oca, Sina i Duha Svetoga. Njezina roditeljska i odgojna služba odsjaj je Očeva stvoriteljskog djela. Obitelj je pozvana s Kristom dijeliti molitvu i žrtvu.“ 

Obitelj je najljepša riječ na svakom jeziku. 

(U tjednu od 15. do 19. svibnja na početku školskog dana, uz jutarnju molitvu, pomoliti se za svoje obitelji – molitva za obitelj u prilogu.)