Spelling Bee Zg s Nikom Trupinić

Nakon što nas je zadivila na školskom Spelling Bee natjecanju u rujnu 2022. te pobijedila na istome, naša Nika Trupinić, učenica 1.b razreda, ove subote, 3.6., okušala se na Spelling Bee natjecanju u organizaciji Hrvatsko-američkog društva u Zagrebu. Hrvatsko-američko društvo je institucija s bogatom povijesti u Hrvatskoj, a naša škola je već par puta bila u posjeti toj instituciji, ponajviše zbog mogućnosti izlaganja naših učenika izvornim govornicima engleskog jezika te učenja o kulturi SAD-a.

Niku je prijavila profesorica Ivana Zovko, a Nika je sudjelovala na natjecanju u pratnji svoje obitelji. Nika se već sada pokazala kao vrsna jezičarka te je osvojila izvrsno 4. mjesto na natjecanju koje je, vjerujemo, bilo vrlo zanimljivo i poučno. Mi smo na Niku iznimno ponosni prvenstveno jer se ne boji upustiti u nova iskustva te iz njih izaći bogatija. Nika nam je ukratko opisala natjecanje na kojem je sudjelovala:

„Sudjelovati na Spelling Bee natjecanju za mene je bilo zaista lijepo iskustvo. Sudjelovalo je ukupno 50-ak učenika. Atmosfera je bila opuštena i vesela, mentori veoma susretljivi, a komunikacija je bila isključivo na engleskom jeziku od početka do kraja natjecanja. Moram priznati da sam imala malu tremu, no zaista je bilo predobro, napeto i zanimljivo.“