Đulovac crew (2. – 4. 6. 2023.)

U organizaciji profesora Miroslava Paulića i vlč. Tomislava Dokoze, članovi ŠPD-a „Pegaz“ su se u petak 2. lipnja zaputili na završni planinarski pohod i hodočašće u Đulovac gdje su bili smješteni u Pastoralni centar Požeške biskupije koji im je stavljen na raspolaganje. Nakon dolaska u Đulovac i smještanja u fantastični pastoralni centar, uslijedilo je zajedničko pravljenje večere, kratka šetnja, duhovni program te druženje do pristojnih jutarnjih sati.

U subotu 3. lipnja, odmah nakon doručka, zaputili smo se u Daruvar gdje su nas dočekali naši vodiči sestra i brat Tita (Martina) i Ivica Cipan te Alf i Ajša, čupavi četveronožni ljubimci, a kasnije će se ispostaviti i veliki ljubitelji profesora Paulića koji je uživao u njihovom društvu. Bila je to, reći ćemo, ljubav na prvu! Nakon kratkog upoznavanja zaputili smo se prema Planinarskom domu „Petrov vrh“ gdje smo ostavili svoja vozila i zaputili se u čudesni kanjon Stančevac kojim smo obišli velik dio zapadne strane Papuka te uživali u prizorima, zvucima i mirisima netaknute prirode. Definitivno najzanimljivije i najzahtjevnije bilo je prelaženje potoka (rječice) pa su neki imali i ranije pranje nogu, a djevojke su pokazale da su puno spretnije od dečki. Nakon izlaska iz kanjona čekao nas je veliki uspon koji je bio najzahtjevniji dio puta te je slomio i neumorne Alfa I Ajšu pa je i profesor Paulić mogao malo odahnuti. Nakon povratka u planinarski dom, uslijedilo je druženje, roštiljanje i uživanje u pogledu, a dečki su odigrali i partiju visećeg kuglanja. Nakon ručka i oproštaja od Ivice, Martine, Alfa i Ajše, pošli smo natrag u Daruvar gdje nas je u župi sv. Ivana Padovanskog ugostio vlč. Žarko. Vlč. Dokoza održao je misu u kojoj smo svi bili aktivni, a nakon mise uslijedilo je druženje s domaćinom vlč. Žarkom koji je svojom pravom slavonskom gostoljubivošću napravio atmosferu da smo se osjećali kao da smo kod kuće i da ga znamo cijeli život. Nakon toga zaputili smo se u Đulovac gdje smo kao i dan prije zajedno pripremali večeru i nešto se kraće družili – dan je ipak učinio svoje. Te večeri bila je prilika da se mlađi članovi ŠPD-a „Pegaz“ i njihovi voditelji zahvale najstarijem članu, maturantu Željku Gomerčiću, na njegovu doprinosu Pegazu u kojem je bio od samih početaka kao najaktivniji član.

U nedjelju 4. lipnja uslijedilo je, nakon duhovnog uranka i doručka, pospremanje centra i put prema Voćinu gdje smo slavili nedjeljnu misu koju je predvodio naš profesor Dokoza dok su neki od naših članova sudjelovali u animiranju mise svojim čitanjem. Poslije mise kratko smo se podružili s domaćim župnikom te se već vidno umorni zaputili svojim kućama.

Tekst: Željko Gomerčić, 4.a

Fotogalerija: ŠPD “Pegaz”