Županijsko natjecanje iz odbojke

U Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” održalo županijsko natjecanje srednjoškolskih ekipa u odbojci i za momke i za djevojke u razmaku od tjedan dana. U četvrtak, 26. listopada našu su školu najprije predstavljale djevojke. Naše predstavnice odigrale su samo jednu utakmicu u kojoj su poražene od ekipe iz Ekonomske škole. S obzirom na to da nemamo predstavnica koje su aktivne u klupskim natjecanjima, uz dosta treninga možemo se nadati novoj prilici i boljem rezultatu. Za KG su nastupile: Anabela Berger, Barbara Hoborka, Laura Jovanovac, Ema Marić, Ana Martinaš, Nina Milevoj, Ivana Mjertan, Mia Pačarek (C), Lara Petrović i Hana Škorvaga.

U petak, 2. studenog odigrale su se utakmice i u muškoj konkurenciji u kojoj je sudjelovalo čak šest ekipa. Naši su predstavnici u skupini pobijedili ekipu Obrtničke škole Požega rezultatom 2-0, no drugi meč su izgubili od Gimnazije Požega identičnim rezultatom. Drugo mjesto u skupini donijelo nam je borbu za treće mjesto protiv također drugoplasiranih u suprotnoj skupini, Ekonomske škole Požega koja je izgubila od Tehničke škole Požega, ali slavila protiv Srednje škole Pakrac.
Borba za treće mjesto bila je daleko napetija od igre u skupinama. U prvom setu naši dečki su se pokazali uspješnijima te slavili 25:20, dok je sreća u druga dva seta ipak malo više pratila ekipu Ekonomista. Našim dečkima čestitamo na uspjehu i trudu.
Za KG su nastupili: Roko Mršić (C), Luka Polić, Antonio Perić, Petar Balog, Luka Perković, Šimun Glasnović, Lovro Pavlović, David Kovačević i Šimun Obućina.

Obje su ekipe nastupile pod vodstvom prof. Marija Raguža.

Tekst i foto: Lana Bošnjak (2.b) i Laura Pastierik (3.b)