Prvi Mariales u Novskoj

Poštovani djelatnici, dragi učenici, uvaženi maturanti! 

 Prije svega želim vas pozdraviti, zahvaliti na trudu oko što ugodnijeg i korisnijeg početka, a i osokoliti vas da se ne umorite i ne posustanete! 

A sada nekoliko obavijesti: 

  1. Danas je bdijenje uoči svetkovine sv. Terezije Avilske u Katedrali poslije večernje mise. Tko god je ju prigodi bilo bi lijepo da sudjeluje jer se radi o zaštitnici naše škole. Nadam se i nav ijanju 
  1. Sutra je 15. listopada, svetkovina sv. Terezije Avilske i Dan škole koji ćemo proslaviti opušteno i pobožno. Svi učenici dolaze u svoje razrede u 8:45 i sa svojim razrednicima dolaze u 9 sati u Dvoranu sv. Terezije Avilske gdje će se održati tradicionalno međurazredno kviz natjecanje. Prof. Paulić moli da svaki razred izabere svojih 5 predstavnika koji će ih zastupati na kvizu. Procesija počinje u 11 sati ispred Crkve sv. Lovre pa vas molim da budemo prisutni i pristojni! 
  1. 16. listopada, u srijedu, idemo u Novsku. To je obavezna terenska nastava za sve učenike škole. 

Prvi, drugi i treći razredi kreću u 7:00 sa parkirališta kod Željezničkog kolodvora. Odlaze u Krapje, a kasnije se pridružuju maturantima u Novskoj. 

Maturanti kreću iz Požege u 8:00 također s istog parkirališta . 

U Novskoj je predviđen posjet muzeju, knjižnici i gejmerskom centru za sve učenike. Misa će biti oko 11 sati u Župnoj crkvi sv. Luke. 

Nećemo imati zajednički organiziran ručak pa vas molim da sa sobom ponesete piće i jelo! 

Povratak u Požegu planiran je do 15 sati: 

 

Ove smo godine umjesto Majalesa organizirali izlet u listopadu. Meni pada na pamet novo ime – Mariales, a ako  netko ima neko bolje rješenje spreman sam ga prihvatit.  

 

Laudetur Iesus Christus 

              Ravnatelj