PROGRAM ZA DAN ŠKOLE 2019.

U utorak 15. listopada, na svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice Požeške katedrale i grada Požege obilježavamo Dan škole koji ćemo proslaviti prema ovome rasporedu:

 

PONEDJELJAK, 14. LISTOPADA 2019.

 

Prigodni program započinje već u ponedjeljak 14. listopada molitvom večernjih hvala u 19.30 sati u Katedrali, te se nastavlja Molitvenim bdijenjem mladih pod geslom „Željela sam živjeti“ u 20 sati, koje će animirati učenici naše škole uz pjevanje mladih iz svih četiriju gradskih župa.

 

19,30     Molitva večernjih hvala u Katedrali

Predvodi biskup Antun Škvorčević

20,00     Molitveno bdijenje mladih u Katedrali „Željela sam živjeti“

Predvodi duhovnik i učenici Katoličke gimnazije s vjeroučiteljima i mladima grada Požege

 

UTORAK, 15. LISTOPADA 2019.

 

Na sam Dan škole program za sve učenike počinje okupljanjem u školskim učionicama u 8.45 sati, a nastavlja se u Dvorani sv. Terezije Avilske gdje će se između ostaloga održati i Kviz znanja na temu „Izvanredni misionarski mjesec. Sveta Terezija Avilska – misionar za obnovu reda i Crkve“. Nakon prvog dijela programa svi ćemo sudjelovati u euharistijskom slavlju u Požeškoj katedrali koje u 11 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

 

8,45       Okupljanje učenika u školi

9,00       Početak programa u Dvorani:

 – uvodna molitva (duhovnik)

– Glazbeni ulomak

– Ravnateljeva čestitka

– Riječ voditelja

– In taberna (recital, ulomci iz C. Burana)

– Zamak duše – ulomak iz knjige sv. Terezije Avilske

9,30       Kviz znanja

– Zamak duše – ulomak iz knjige sv. Terezije Avilske

– Glazbeni ulomak

10,45     Okupljanje ispred crkve sv. Lovre

11,00     Euharistijsko slavlje

Predvodi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit msgr. dr. Marin Barišić, u zajedništvu s dijecezanskim biskupom msgr. dr. Antunom Škvorčevićem, drugim biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine te svećenicima Katedralnog arhiđakonata te vjernicima grada Požege i okolice. Svečana procesija polazi iz crkve sv. Lovre prema Katedrali. 

13,00     Odbojkaška utakmica

Revijalna utakmica između učenika i profesora u sportskoj dvorani Katoličke gimnazije.

18,00     Projekcija filma A Beautiful Mind

Genijalni um (eng. A Beautiful Mind) je biografska drama o matematičaru i nobelovcu Johnu Nashu, redatelja Rona Howarda. Film prati život Johna Nasha, onaj kakvim je zabilježen, a koji počinje njegovim uspjesima na fakultetu i nastavlja se visoko zapaženim znanstvenim radom,   ali i onaj tajni, u kojem noćima radi za tajne službe vlade SAD-a, dešifrirajući tajne sovjetske poruke u američkim tiskovinama. Film vješto balansira između stvarnosti i izmišljenog svijeta Johna Nasha, čije mu psihičko oboljenje (šizofrenija) stvara brojne, često vrlo opsežne i realistične halucinacije, do mjere da je teško razlučiti stvarne događaje od izmišljenih.