UNUS PRO OMNIBUS ET OMNES PRO UNO – SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE

Unazad par godina učenici Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi imali su priliku sudjelovati u međurazrednim natjecanjima u raznim kategorijama u kojima su mogli pokazati kako vlastitim vještinama, domišljatošću te prije svega slogom i zajedništvom funkcioniraju kao jedna cjelina.

Ovogodišnja natjecanja organizirana u ograničenim uvjetima bila su u sljedećim područjima:

  1. Kviz znanja prigodom proslave Dana Škole (19. listopada 2020.)
  2. Penjanje na umjetnu stijenu u školskom dvorištu (4. studenog 2020.)
  3. Maskiranje uoči maškara (16. veljače 2020.)
  4. Nogomet za mladiće (2. ožujka 2020.)

 

U tome duhu ove su godine svojim zajedničkim snagama pobjedu odnijeli učenici 3.a razreda koji su kao svoj nagradni izlet odabrali put u glavni grad Lijepe Naše.

Učenici su 15. lipnja zajedno sa svojom razrednicom Ivanom Arambašić u ranim jutarnjim satima krenuli za Zagreb gdje im je prva postaja bila crkva svetog Blaža. Nakon upoznavanja nečeg više o samoj crkvi i njenoj arhitekturi, uslijedila je kraća molitva na engleskome jeziku jer je crkva između ostaloga poznata i po tome što služi svetu misu i na tome jeziku.

Slijedio je posjet Tehničkom muzeju Nikole Tesle gdje su u Planetariju učenici upoznali neke od važnijih zvijezda i zviježđa naše galaksije kao i kako uočiti iste na noćnom nebu iznad nas.

Sljedeća tri sata uslijedilo je zasluženo uživanje u zabavnom centru Amazinga i njihovim atrakcijama kao što su trampolinski i adrenalinski park, laser tag te razne VR komore.

Nakon slobodnog vremena u Arena Centru učenici su se vratili umorni, no ispunjeni osjećajem sreće jer se njihov trud i zajedništvo isplatilo.