Statistička olimpijada u KG-u

U ponedjeljak 21.3.2022. objavljeni su rezultati 2. kruga nacionalne faze statističke olimpijade u koji se u kategoriji A za učenike 3. i 4. razreda srednje škole iz naše škole plasirala ekipa Sinus u sastavu Željko Gomerčić, Mihael Jambrek i Toni Radić uz vodstvo mentorice Katarine Soldo Obućina.

Ekipa Sinus u ukupnom poretku nacionalne – državne faze natjecanja zauzela je izvrsno 15. mjesto.

U prvom krugu natjecanja ekipa Sinus uspješno je riješila tri ispita (ispit općeg znanja, ispit iz korištenja izvora službenih statističkih podataka i ispit razumijevanja statističkog teksta) i postigla uspjeh od 82.23% (prag prolaznosti bio je 60%) te ostvarila prolazak u daljnju fazu natjecanja. U drugom krugu natjecanja ekipa je analizirala podatke statističkog istraživanja Dnevne mobilnosti putnika u 2019. godini i izradila prezentaciju u skladu s definiranim pravilima te postigla 84.50% bodova.

Zaineresiranoj javnosti ponuđeno je odabrati najbolju prezentaciju od prvih 10 prezentacija u Kategoriji A (3. i 4. razredi srednje škole) i od prvih 10 prezentacija iz Kategorije B (1. i 2. razredi srednje škole). Glasovanju možete pristupiti na internetskoj stranici Statističkog natjecanja https://natjecanje.dzs.hr i glasovati za jednu prezentaciju u svakoj kategoriji i to do 25. ožujka 2022. u 23:59.

Prezentaciju naših učenika možete pogledati u prilogu.

Ekipa_SINUS-KG