DOV 2023.

Ove godine škola se nastojala predstaviti u duhu stote godišnjice rođenja poznatog Požežanina Matka Peića. Učenici i profesori uredili su školu na temu barokne Slavonije kako bi prikazali način života toga razdoblja. Školu su posjetili brojni učenici, uglavnom osmaši i to iz gradskih škola u Požegi, ali i iz Kutjeva i Kaptola. Gosti su mogli razgledati cijelu školu i školsku sportsku dvoranu, razgovarati s učenicima, ali i okušati se u zabavnim radionicama i kvizovima. 

Dramska družina nasmijala je učenike i profesore novom predstavom Barun Franjo Trenk. U jezičnoj radionici učenici su mogli provjeriti svoje znanje engleskog i njemačkog u kvizu i drugim jezičnim igrama, te isprobati pisanje grčkog alfabeta. U radionici nazvanoj „sKitnjG“ pripremljena je izložba fotografija s raznih putovanja učenika i profesora Katoličke gimnazije, a posebno planinarskog društva „Pegaz“. Uz izložbu fotografija i školskih listova, a i prigodni kviz, gosti su imali priliku stati pred kameru i okušati se u ulozi reportera. Prirodne su znanosti predstavljene u kabinetu biologije i kemije gdje su pripremljeni zabavni zadaci i pokusi u kojima su posjetitelji mogli sudjelovati. 

Osim u učionicama, KRUG-ovci su hodnike škole uredili u temi baroka izradivši, između ostaloga, i cijele haljine u baroknom stilu. U hodniku je izložen i štand volonterskoga kluba gdje se moglo upoznati kako izgleda karitativni rad u Katoličkoj gimnaziji i na koji način sami učenici mogu doprinijeti takvom djelovanju u svom okruženju. Ni ove godine nije izostavljen prostor za okrjepu i uživanje u glazbi gdje je školski bend izveo nekoliko pjesama u „kafiću“ gdje su učenici nudili goste pićem i grickalicama.