Susret prvih razreda s biskupom Antunom

U petak, 22. rujna 2023., prvi razredi Katoličke gimnazije posjetili su crkvu sv. Lovre u Požegi na poziv oca biskupa, msgr. Antuna Škvorčevića. Tijekom susreta otac biskup srdačno nas je pozdravio i podijelio s nama svoje spoznaje i iskustva o vjeri te nas upoznao s crkvom sv. Lovre. Govorio je o povijesti i prošlosti Katoličke gimnazije te Kolegija Požeške biskupije, povijesnim etapama i freskama te stilu gradnje crkve sv. Lovre. Isto tako, naglasio je veliku ulogu isusovaca u reformi školstva u Požegi. Potaknuo nas je da razmišljamo o vlastitom duhovnom životu te važnosti obrazovanja u katoličkom duhu.
Otac biskup poručio nam je kako smo mi upisom u Katoličku gimnaziju postali dio višestoljetne povijesti katoličke tradicije školstva u Požegi. Nakon poticajnog nagovora dobili smo priliku postaviti pitanja na koja je on rado odgovorio. Neka od naših pitanja bila su: Kako to da ste se odlučili za svećeništvo? Kako se postaje biskup? Koja Vam je najljepša crkva? i dr.
Rekao je kako duhovni poziv često nije izražen kao glasan i jasan fizički zvuk, već se osjeća i prepoznaje u srcu.

Ovaj posjet crkvi sv. Lovre pružio nam je priliku da se povežemo s korijenima naše vjere, naše škole te sa samim ocem biskupom kroz završnu molitvu i blagoslov koji je na nas zazvao.

Nadamo i radujemo se da će biti još ovakvih sličnih i otvorenih susreta s ocem biskupom!