Odobrena sredstva za poticanje rada TV sekcije

Na Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. koji je 15. ožujka 2024. raspisao Hrvatski filmski savez temeljem Sporazuma o suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, zaprimljeno je 70 prijava.
O rezultatima je odlučivalo peteročlano Povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ana Đordić, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza, Ivana Ivančić Medved, viša savjetnica za natjecanja i smotre pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, Stojanka Lesički, mentorica školske filmske družine OŠ Sveti Petar Orehovec, Ingrid Padjen Đurić, viša stručna savjetnica za filmsku pismenost pri Hrvatskom audiovizualnom centru i Sanja Zanki Pejić, članica Hrvatskog audiovizualnog vijeća. Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odobrilo 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 €.
Našoj školskoj filmskoj družini TV sekciji odobrena su sredstva u iznosu od 1400 eura kojima će financirati nabavu opreme i pomoći u ostvarivanju novih radova.

Zahvaljuemo Hrvatskom filmskom savezu i Hrvatskom Audiovizualnom Centru na potpori!
Prije 2 godine ovim je natječajem nabavljen dobar dio opreme za rad TV sekcije te je snimljen video o požeškim trgovima.