XXIX. Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika

Nakon 2016. godine i XXI. Državnog natjecanja iz hrvatskoga jezika, kada nas je u Zadru pod mentorstvom prof. Marijane Ćorluke predstavljala tadašnja maturantica Marija Prpić, Katolička gimnazija ponovno je imala predstavnicu na ovom uvaženom i iznimno jakom natjecanju. Na XXIX. Državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika našu Školu predstavljala je Ignacija Rotim, učenica 3.b razreda pod mentorstvom prof. Miroslava Paulića. Organizacija ovogodišnjeg natjecanja pripala je Osnovnoj školi Petra Zoranića u Jasenicama (Maslenica), dok su učenici, mentori i članovi ispitnog povjerenstva bili smješteni u Hotelu Alan u Starigradu Paklenici.

Aludirajući na Maslenički most koji spaja hrvatski sjever i jug, koji je u Domovinskom ratu upravo iz toga razloga bio strateška točka za koju je mnogi hrvatski branitelj dao život, geslo je ovogodišnjega natjecanja bilo: “Riječi spajaju ljude kao mostovi.” Upravo pod tim geslom našu su Požegu kao jedno predstavljale Ignacija i Lana, kao i njihovi mentori, uvjereni da što god činimo činimo zajedno, a ne jedni protiv drugih.

Navedimo i to da su na ovogodišnjem natjecanju, kao uostalom i uvijek do sada, a za razliku od različitih ideoloških i netransparentnih smotri, kakvo je npr. Eurovizija, pobjednici svojim znanjem i trudom zasluženo ponijeli lovor-vijenac u svoje škole. Naše su djevojke dostojno branile boje svojih škola, a recimo da je naša Ignacija po broju bodova imala 15. rezultat u državi.

Požega možda nema pobjednika/ku/ca/cu/ga/ih/bi/bu/ba na Euroviziji, ali zato ima budućnost u dvjema prekrasnim, skromnim, pristojnim i nadasve pametnim djevojkama – Ignaciji i Lani – na koje smo do neba, a ne samo do Švedske ponosni!