Zajedničkom šetnjom obilježili HOD

HOO1Američki filozof i književnik, Ralph Waldo Emerson, jednom prilikom rekao je: „Malo ljudi zna kako šetati. Potrebna je ustrajnost, standardna odjeća, stare cipele, oko za prirodu, humor, radoznalost, govor, tišina i ništa posebno.“ Zaljubljenici u zdrav život, kretanje, sport i svjež zrak zasigurno bi se složili s ovom mišlju.

Upravo su danas zajedničkom šetnjom gradom Požegom, obučeni u bijele sportske majice, profesori i učenici Katoličke gimnazije obilježili Hrvatski olimpijski dan – HOD. Na inicijativu profesora tjelesne i zdravstvene kulture, Marija Raguža, jedan školski sat klupe i katedre zamijenili su svježim zrakom i sitnom jesenskom kišom koji su izmamili osmjehe zadovoljstva kako na licima profesora, tako i na licima učenika. Mnogi su se pritom podsjetili kako šetnja u stvari odmara, ali i suputnike zbližava.

HOO3Na koncu su se svi olimpijci okupili ispred nove sportske dvorane gdje su napravili popularnu milenijsku fotografiju ispisujući svojim tijelima kraticu Hrvatskog olimpijskog odbora.