Zasluži Bruxelles!

Europski parlament
Europski parlament

Jedna izreka kaže: „Ako čovjek na putu kroz život ne stvara nova poznanstva, uskoro će shvatiti da je ostao sam.“ Zahvaljujući upravo jednom takvom poznanstvu iz doba saborskih klupa, ali i osobnom angažmanu ravnatelja škole, ove jeseni školu će posjetiti kao gost-predavač hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, dr. Davor Ivo Stier. Kao predstavnik kršćanskih demokrata imat će priliku progovoriti o svjedočenju svoje vjere u institucijama koje vode vrlo šaroliku zajednicu svjetonazora, nacija i vjeroispovijesti.

Vijest o dolasku gospodina Stiera brzo se proširila školskim hodnicima jer je, na oduševljenje mnogih, ako ne i svih, hrvatski europarlamentarac uzvratio poziv u Bruxelles ravnatelju škole s mogućnošću da povede dvadesetak učenika. Svjestan ekonomske situacije u Hrvatskoj i hrvatskom školstvu dr. Stier ponudio je svom kolegi Ivici Bedeničiću pokriti troškove prijevoza, smještaja i prehrane svojim mladim gostima tih 11. i 12. prosinca ove godine. U znak solidarnosti i zajedništva, ravnatelj Bedeničić odlučio je ponuditi nekoliko mjesta za Bruxelles našim kolegama u virovitičkoj Katoličkoj klasičnoj gimnaziji.

Svjesni kako neće biti lako izabrati tih dvadesetak đaka, a opet želeći dati priliku svim učenicima da postanu dio te povlaštene skupine, organizirat ćemo kviz znanja povodom Dana škole 15. listopada, a o petstotoj obljetnici rođenja zaštitnice škole, sv. Terezije Avilske. Pobjednik kviza znanja prvi će si osigurat put u Bruxelles. U kvizu znanja na temu “Sv. Terezija Avilska i Požeška biskupija” sudjelovat će po jedan učenik iz svakoga razreda koji najbolje riješi prvi pismeni dio natjecanja. Prvi dio natjecanja održat će se u petak, 2. listopada u 14 sati. Ovdje možete preuzeti građu za prvi dio natjecanja koja obuhvaća otprilike šest kartica teksta o povijesti Požeške biskupije i naše škole te biografske materijale o sv. Tereziji Avilskoj. Sve ostale sudionike odabrat će Nastavničko vijeće na čelu s ravnateljem škole, a prema svom angažmanu u projektima škole, izvannastavnim aktivnostima, svjedočenju našeg kršćanskog identiteta, promociji škole i, naravno, uspjehu u nastavi do dana izbora.

Preuzmi