Dan Š – Dan B

Ravnatelj Bedeničić naviješta Božju Riječ na Svetoj misi
Ravnatelj Bedeničić naviješta Božju Riječ na Svetoj misi

U godini u kojoj slavimo 500. obljetnicu rođenja svete Terezije Avilske, zaštitnice naše škole, požeške katedrale i biskupije te grada Požege, danas smo posebno svečano u zajednici s vjernicima župe sv. Terezije Avilske i ostalim vjernicima grada i biskupije proslavili njenu svetkovinu ali i naš Dan škole. Svoju su blizinu našoj školi i danas pokazali njen osnivač msgr. dr. Antun Škvorčević, predstojnik Ureda za Katoličke škole u našoj biskupiji vlč. Ivica Žuljević te ravnatelj KOŠ-a vlč. Želimir Žuljević.

Fotogalerija Dana škole

U iščekivanju dana B

Školski zbor
Školski zbor

Priprava za proslavu Dana škole započela je sinoćnjim euharistijskim klanjanjem u požeškoj katedrali koju su predvodili učenici naše škole u zajedništvu s mladima požeških župa. Dan škole mnogi su dočekali s nestrpljenjem, napose oni koji su se posebno pripremali za današnji dan, a to su ponajprije naši finalisti koji su se u kvizu borili za prvo mjesto za Bruxelles, a ništa manje i oni koji su svoje razrede pripremili za prvo ovogodišnje međurazredno natjecanje. Ovdje ne smijemo zaboraviti istaknuti i one koji su se posebno potrudili kako bi program današnjega dana bio na dostojnom nivou, a to su ravnatelj Ivan Bedeničić, vlč. Marijan Pavelić i prof. Marija Tonc sa školskim zborom i solistima Maji Grgić, Jeleni Dorić, Filipu Čikardiću i Domagoju Zuboviću.

Međurazredno natjecanje

Pobjednici uređenja razreda - 3.a
Pobjednici uređenja razreda – 3.a

Nakon što su razrednici svojim učenicima čestitali Dan škole, započele su prezentacije učionica koje su učenici uredili na temu Zamak duše, prema naslovu najpoznatijega djela sv. Terezije Avilske. Pred komisijom koju su činili nerazrednici prof. Marija Tonc, prof. Milan Podgornjak te predsjednik komisije prof. Frano Barišić, našlo se sedam uređenih učionica od kojih je najbolje prezentirana učionica 3.a razreda koji je tako, s maksimalno osvojenih 90 bodova, prvi pobjednik ovogodišnjih međurazrednih natjecanja i u idući krug ide s 8 bodova. Nakon njih ukupni poredak izgledao je ovako – 3.b (7), 1.b (6), 4.a (5), 2.b (4), 2.a (3), 1.a (2), 4.b (0). Podsjećamo da će sveukupni pobjednici biti nagrađeni jednodnevnim izletom pred kraj školske godine.

Fotogalerija Međurazrednog natjecanja

Prvi putnik za Bruxelles

Natjecatelji na početku kviza
Natjecatelji na početku kviza

Ako bismo htjeli biti precizni trebalo bi reći da smo danas saznali i drugoga putnika za Bruxelles budući da je prvi putnik onaj koji je sve i ovo pokrenuo, a to je ravnatelj Ivan Bedeničić. Drugi putnik je, dakle, učenik 2.a razreda i pobjednik današnjega kviza znanja u poznavanju života i djela sv. Terezije Avilske i Požeške biskupije – Domagoj Zubović. Iako ovdje čestitamo ponajprije njemu, čestitke i zahvale za njihov trud upućujemo i ostalim sudionicima natjecanja a to su Maja Vukić i Tomislav Varela, koji su se u malom finalu natjecali s Domagojem, potom Matej Raguž, Ante Raguž, Bruno Razumović, Mirko Filipović i Ivana Krstanović. Ovdje treba posebno istaknuti i zahvaliti vlč. Marijanu Paveliću koji je bio zadužen za organizaciju čitavoga projekta oko kviza – sastavljanje materijala za kviz, priprema samoga kviza i vođenje u kojemu mu je pomogla učenica 1.a razreda, Paula Kosac, koja je briljantno odradila ulogu hostese. Brigu za transparentnost čitavog natjecanja i ovaj put imala je komisija u sastavu Barišić, Tonc i Podgornjak. Prisutnima u Dvorani sv. Terezije Avilske u kratkoj stanki od kviza prikazan je filmski uradak učenika naše škole Put sreće koji će uskoro biti dostupan i široj javnosti. Na njemu su pod vodstvom profesora Frane Barišića radili učenici Ivan Mitrović i Marko Gelenčir, snimanje i montaža, te glumci Mia Bošnjak, Petar Petrović, Ema Thür, Marko Gelenčir, Vlado Bošnjaković i Milena Škoda, a svoj glas posudio je Domagoj Zubović.

Dan škole u zajednici s osnivačem

Učenici čestitaju Biskupu
Učenici čestitaju biskupu

Vrhunac svetkovine sv. Terezije Avilske bilo je svečano euharistijsko slavlje koje je u požeškoj prvostolnici predvodio prvi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. On je za ovu prigodu nakratko prekinuo sa zasjedanjem na biskupskoj sinodi u Rimu koja se bavi temom „Poziv i poslanje obitelji u Crkvi i suvremenom svijetu“. Učenici naše škole, odjeveni u narodne nošnje svojega kraja, čestitali su ocu biskupu dan zaštitnice požeške biskupije, ali i obljetnicu njegova zaređenja za prvog požeškog biskupa. Nakon misnoga slavlja djelatnici škole nastavili su druženje u prostorijama škole sa svojim gostima i kolegama iz Katoličke osnovne škole, dok je učenicima pripremljena kratka okrjepa u njihovim razredima.

Fotogalerija Svete mise