Trg Svetog Trojstva po prvi puta se pretvorio u malu tržnicu s bezbroj sorti koje uzgajaju požeško-slavonski voćari. Osim jabuka, bilo je i drugih vrsta voća i voćnih prerađevina – meda, aronije, ljekovitog bilja, rukotvorina i dr.
Uz mnoštvo poznatih plodova i proizvoda jučer su Požežani mogli kušati jedan potpuno novi proizvod simpatičnog naziva „Žirko“. Radi se o slatkom namazu od žira koji proizvodi braniteljska zadruga EKO-KOS iz Slavonskog Broda. Namaz je prava mala energetska bomba, a okusom podsjeća na Nutellu. Ako se budemo držali slogana manifestacije „Volim domaće, kupujem domaće“, umjesto s Nutellom palačinke bismo mogli jesti sa slavonskim „Žirkom“.
Dane jabuka u Požegi organizirali su Savjetodavna služba, Podružnica Požeško-slavonske županije i Udruga „Zlatna dolina” Požega, uz Poljoprivredno-prehrambenu školu, a pod pokroviteljstvom Grada Požege, Požeško-slavonske županije i Ministarstva poljoprivrede. Na štandu Zavoda za javno zdravstvo i doma Zdravlja mogao se izmjeriti krvni tlak i šećer, a na štandu Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo kušati čips od raznovrsnih jabuka i degustirati najrazličitije prerađevine od voća koje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva.
Bila je to ujedno i prilika školama koje imaju zadruge da promoviraju svoj rad i trud kroz razne artikle koje su proizveli. Ovom manifestacijom Požežani su pokazali da osjećaju potrebu, bez obzira na različitost životnih sudbina i putova, da prepoznaju ljepotu oko sebe i rad naših bližnjih.