Božićni blagoslov škole

Božićni blagoslov školePrvoga školskog dana nakon božićnog odmora, 11. siječnja učenici i svi djelatnici Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi okupili su se u sportskoj dvorani Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije na slavlje božićnog blagoslova koje je predvodio biskup Antun Škvorčević. Na početku je biskup pozdravio sve djelatnike škola na čelu s predstojnikom Ureda za katoličke škole Ivicom Žuljevićem, ravnateljem Katoličke gimnazije Ivicom Bedeničićem, ravnateljem Katoličke osnovne škole Želimirom Žuljevićem, napose učenike i poželio im dobrodošlicu na početku nove godine i drugog polugodišta školske godine.

Božićni blagoslov katoličkih školaNakon naviještenog evanđeoskog ulomka o Isusovu naputku učenicima kako će naviještati evanđelje, hodeći od kuće do kuće i želeći joj mir, biskup je upozorio nazočne učenike kako mi redovito nastojimo napuniti kuću različitom opremom, smatrajući da time omogućujemo prikladno stanovanje, ali da nas Isus uvjerava kako je za kuću najvažniji mir. Istaknuo je da mir nije stvarnost koja se odnosi na zidove i predmete oko nas, nego na ono što je u nama te kuća po onome što nosimo u srcu postaje puna ili prazna. Puna kuća mira – to je Isusova želja!
Božićni blagoslov školeBožićni blagoslov katoličkih školaJoš je biskup dodao da je mir sklad u nama sa samima sobom, sa stvarnošću oko nas, s drugima, a posebno s Bogom. Na temelju jedne pjesme protumačio je da je mir snaga poput rijeke u meni, on je radost kao izvor u meni, on je ljubav kao dubina mora u meni, on je drugi kao sunce u meni – a sve to je Isus Krist po svojoj prisutnosti u nama. Pozvao je djecu i mlade da mole za taj Mir te da po njima požeške katoličke škole budu kuće Mira.