Ne okreći – kosu!

Jedno malo, drago dijete suorganizator je u jednoj velikoj i jednako tako dragoj akciji djelatne ljubavi (caritas) koja će se ovih dana, u Godini milosrđa, održati u KOŠ-u i KG-u. Naime, učenica sedmoga razreda KOŠ-a, Rafaela Jakobović, promotorica je plemenite akcije koju u našim školama organizira u suradnji s udrugom Kosa ljubavi. Ova udruga za cilj ima prikupljanje kose dobrovoljnih, uglavnom, darivateljica od koje se potom izrađuju perike (od prirodne kose!) za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Alisa Nenadić
Alisa Nenadić

Akcija pod nazivom Darujmo kosu, a čiji promotivni video možete pogledati na TV-ekranu na stubištu škole, održat će se idući tjedan u terminu koji će naknadno biti preciziran i objavljen. Potičemo naše dobre i drage KG-ovke koje imaju snage iskazati empatiju prema djevojčicama kojima je bolest nasilno oduzela simbol njihove djevojačke ljepote da se odazovu i jave ili svojim razrednicima ili prof. Dunji Šaro Vojvodić, ili pak samoj Rafaeli Jakobović koja će dogovarati daljnje korake s volonterima udruge Kosa ljubavi.

 

 

10894927_1666955393524513_1792729722_nVrlo važno je znati uvjete pod kojima se kosa može darovati:

  • minimalna dužina mora biti 20 cm
  • kosa smije biti bojana (farbana)
  • kosa mora biti svježe oprana i ne preoštećena

Evo, zanimljivo je kako i često i mnogi putuju svijetom kako bi u raznim zakutcima ovog našeg globalnog sela tražili one koji su u potrebi. Oni su nam ponekad tako blizu da ta istina boli, a još više naša nemoć ili nesposobnost da pomognemo.

Drage kageovke,

pred vama su ipak dani kada imate priliku postati istinske heroine,

kada će svatko tko vas opečaćene vidi znati da ste učinili nešto kolosalno,

kada će se nebo nad vašim očima rastvoriti miljama visoko i beskrajno široko,

kada će vaša duša i vaše srce kucati s jednim drugim puno manjim ali ne manje hrabrim,

kada ćete noću osjetiti milovanje ruku sretnih što su ponovno lijepe…

balaban iva
Iva Balaban