Halo, OSMAŠ, di ćeš?

Pomozimo osmašima

Kao što znamo, početak je svibnja i kraj školske godine je sve bliži, a samim time raste i napetost i učenika i profesora oko zaključivanja ocjena. Najteže je vjerojatno maturantima, ali i osmašima koji se pripremaju za sljedeću stepenicu u svom životu, sve veću od veće. Da bi im malo olakšali situaciju u kojoj se nalaze, naša je škola danas bila jedna od onih požeških škola koje su ugostile osmaše iz raznih mjesta u županiji, a koji nam nisu stigli doći na sam Dan otvorenih vrata Katoličke gimnazije.

Naši su se gimnazijalci, uz prisutnost svojih profesora i ravnatelja Bedeničića, potrudili što bolje dočekati i ugostiti osmaše te učiniti što je više moguće kako bi se osjećali dobrodošlo. Budući srednjoškolci imali su priliku upoznati se s prostorima škole kroz koje su ih proveli i predstavili prokušani voditelji Sven Abramović i Krešimir Vrdoljak. Nakon toga u učionici kemije, biologije i fizike pogledali su promotivni video koji je djelo ruku naših gimnazijalaca gdje su ukratko mogli vidjeti čime se sve bave naši učenici, profesori, što rade, kamo putuju, koje su izvanastavne aktivnosti te u čemu bi mogli i sami sudjelovati ukoliko se odluče za Katoličku gimnaziju. Školu su također kratko predstavili učenici 3.b razreda Jana Jularić i Petar Petrović. Njihov je zadatak bio osmašima objasniti razlike između općeg i klasičnog smjera koje nudi naša škola te odgovoriti na njihova pitanja.

Neki su osmaši više a neki manje pokazali svoj interes za Katoličku gimnaziju i sve što ona nudi, stoga možemo zaključiti da je taj dan i sam njihov posjet bio uspješan kako i nama, tako i, vjerujemo, i njima. A mi se nadamo da će se netko od naših jučerašnjih gostiju zaista ohrabriti i odlučiti upisati Katoličku gimnaziju s pravom javnosti u Požegi te ju svojim prisustvom dodatno obogatiti i oplemeniti.