Zimska čarolija u Beču

Pišu: Ana Jambrek i Rebeka Bešker, 1.b

Učenici prvih i drugih razreda 17. prosinca točno u ponoć uputili su se u Beč zajedno sa svojim razrednicima i ostalim profesorima. Put je trajao dugo, toliko da smo u Beč stigli tek oko 9 sati. Odmah po dolasku krenuli smo s vodičem u razgledavanje grada koje je trajalo oko sat vremena i za kojeg smo vidjeli brojne znamenitosti od kojih su najzastupljenije građevine vezane uz slavnu austrijsku povijest.

20161217_194618Nakon razgledavanja s ljubaznom i susretljivom voditeljicom učenici i profesori krenuli su u samostalno razgledavanje te sami posjetili ono što su željeli i stigli. Nakon razgledavanja zajedno smo se uputili u hostel u kojem smo ostavili stvari i uputili se na večeru. Odmorivši se u hostelu nastavili smo s razgledavanjem grada. Pri tom smo posjetili tradicionalni božićni sajam gdje smo si mogli kupiti (lijepe, ali skupe) suvenire, ali i vidjeti prelijepo uređen grad koji je bio ukrašen tisućama lampica. Zatim smo se vratili u hostel u kojemu smo prepričavali dojmove. Ujutro smo se spakirali i napustili hostel te se prošetali do Kirche am Hof, crkve hrvatskih misija u kojoj je održana misa na hrvatskom jeziku. Tako smo zajednički sudjelovali u slavljenju svete mise, upoznali tradiciju tamošnjih ljudi i zahvalili Bogu što nas je sretno doveo do Beča. Nakon završetka mise posjetili smo najstariji europski zabavni park Prater. Tamo smo mogli isprobati različite vožnje, a jedna od najposjećenijih je zasigurno ogromni kotač s kojeg se, kada se uspne do vrha, može vidjeti gotovo cijeli grad.

Nakon ovog zabavnog dijela krenulo se prema Hrvatskoj. Put je bio malo duži, ali nam je pružio priliku za upoznavanje i duženje s drugima. Pred kraj puta zajedničkom smo molitvom zahvalili Bogu što nam je dao priliku da posjetimo Beč, ali i što nam je uvijek tu kad je najpotrebnije. U Požegu smo stigli u večernjim satima, puni dojmova koje smo jedva čekali podijeliti s bližnjima jer, kako poznata izreka kaže : „Svuda je lijepo, ali kod kuće je najljepše!“