Tradicionalni božićni susret prijatelja Škole

dsc_0126Školska godina u koju smo ušli bit će obilježena brojnim obljetnicama. Uz desetu obljetnicu kojoj ćemo zasigurno puno više pozornosti posvetiti u narednim mjesecima nove godine, obilježili smo i petu obljetnicu tradicionalnog božićnog susreta prijatelja Škole. Dosad najveći broj bivših učenika, što je i bilo za očekivati, okupio se 28. prosinca u polifunkcionalnoj dvorani našeg obrazovnog centra gdje je održan prvi dio susreta.

Moderator upravo toga prvog dijela bio je prof. Stefan Bunjevac koji je uz tehničku podršku prof. Barišića okupljenima ukratko prezentirao neke od projekata škole. Potom je održao predavanje na temu Društvena uloga intelektualca kojom je nastojao dsc_0101istaknuti razliku između osobe akademskog građanina, kojim postajemo upisom, boravkom i završetkom nekog fakulteta i osobe intelektualca koji se od prvoga razlikuje aktivnim sudjelovanjem u društvenom životu uže i šire zajednice, koji je subjekt, a ne objekt. Pred predstavnicima pet generacija koje su izašle iz školskih klupa naše škole, svoje iskustvo rada u našoj školi ukratko su predstavili Josip Pavičić, koji se kao zamjena kratko upustio u nastavničke vode grčkoga jezika, te Marina Matić, diplomirana profesorica matematike, koja je u zamjeni za prof. Prša već cijelo polugodište.

Na koncu prvoga dijela ravnatelj škole, prof. Bedeničić, pozvao je sve prisutne da se uključe u obilježavanje naše desete godišnjice škole, da predstave sadašnjim učenicima iskustva sa svih područja na kojima su se ostvarili, a škola će im otvoriti sva vrata koja za to budu potrebna. Druženje se nastavilo prigodnim domjenkom u opuštenoj atmosferi koju je prožimao Duh Božića i duh katoličkih gimnazijalaca.