BLAGOSLOVOM  ŠKOLE  U  NOVO  POLUGODIŠTE

Dana 12.  siječnja 2017. godine za učenike Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole i službeno je započelo drugo polugodište, još jedna nova pustolovina. Povodom ulaska u novo polugodište u športskoj dvorani održan je blagoslov koji je predvodio i svojim prisustvom uzveličao požeški biskup msgr. dr. Antun Švorčević, a na kojemu su prisustvovali svi učenici, nastavnici i djelatnici naših dviju škola.

DSC_0308„Dragi učenici i djelatnici katoličkih škola, od srca vas pozdravljam na početku nove građanske godine 2017. i ujedno na početku drugog polugodišta čestitam vam Novu godinu sa željom da se s vama ove godine nešto dogodi. Nitko ne želi da se vama dogodi  nešto teško, mučno, nego lijepo i ugodno. Međutim, život nije samo lijepo i ugodno. Hrabro trebate prihvatiti i suočiti se sa svim onim što vam život donosi. Bog nas stavlja u teške situacije da nas iskuša, da vidi što mi sami zapravo želimo.“ Ovim ohrabrujućim riječima biskup nas je pozvao na promišljanje o životu i o nama samima kao ljudima koji će, prema pročitanom biblijskom tekstu, graditi svoje živote ili na stijeni ili na pijesku. U prigodnom govoru biskup nam je svima zaželio srdačnu dobrodošlicu u novo polugodište te zaželio da i u ovoj godini u našim srcima uvijek bude mjesta za vjeru, da dopustimo Isusu da nam bude suputnik te da nikada pa ni u najtežim trenutcima ne prestanemo vjerovati jer u vjeri je spas.

Na kraju blagoslova zajedničkom molitvom i pjesmom zahvalili smo Bogu što je uvijek tu za nas te se radosna srca zaputili prema učionicama.