Duhovna priprava djelatnika u Zagrebu

strucnoDa su djelatnici katoličkih škola u Hrvatskoj u ovim sve složenijim vremenima osobito pozvani biti svjetlo svijeta i sol zemlje moglo se čuti na duhovnoj pripravi djelatnika hrvatskih katoličkih osnovnih i srednjih škola koja se tradicionalno u korizmenom vremenu održala u Zagrebu ovoga vikenda. U zajedništvu s kolegama iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, preko Pazina do Osijeka, sudjelovali su i djelatnici obiju požeških katoličkih škola.

8ecba96dffb0e9e3fa11255471375ec8_XLDuhovna obnova na temu “Isus Krist – djelatnik katoličke škole”, a u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole pri HBK čiji je predsjednik mons. Antun Škvorčević, a tajnica i moderatorica jučerašnjega susreta Ivana Petrak, održala se u Dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu. Dan smo započeli u franjevačkoj crkvi sv. Franje svetim misnim slavljem koje je predvodio generalni tajnik HBK don Petar Palić u koncelebraciji gvardijana franjevačkog samostana fra Zdravka Lazića i ostalih svećenika među kojima su bili i naši vlč. Želimir Žuljević i vlč. Marijan Pavelić. Uslijedila su dva predavanja u Dvorani Vijenac a koja su održali fra Darko Tepert, profesor Staroga zavjeta na KBF-u, na temu “Biti sol zemlje i svjetlo svijeta” i dr. sc. Snježana Mališa na temu “Isusov model poučavanja”. Susret se nakon stanke za okrjepu nastavio razgovorom i radom u desetak radionica koje su se održale u OŠ Miroslava Krleže također na zagrebačkom Kaptolu.

2016-03-18-cvjetnica-galeBiti sol zemlje, ne skrivati svoj poziv i talente pod posudom, svijetliti ne samo učenicima, već i roditeljima i jedni drugima tek su neki od Isusovih modela ponašanja kojih smo se podsjetili ove radne subote pred veliki ili sveti tjedan.