Iz zabave do državnoga

Ovo ćemo proljeće pamtiti i po prvim učenicama koje su nas predstavljale na državnom natjecanju u sportu, točnije badmintonu. Pod vostvom profesora Marija Raguža to su bile učenice 2.b razreda Tara Stipanović, Iva Budimir, Ela Ešegović i Katarina Puharić predstavljale. One su se 23. travnja zajedno s Novom Gradiškom, Našicama, Orahovicom i susjednom nam gimnazijom zaputile na trodnevni put u Poreč gdje ih je već prvi dan dočekao bogati svečani program otvorenja.

Istarskom rivijerom

18073531_742515675928369_1665111875_nNatjecatelji su bili smješteni u porečkom hotelu Delfin dok su se naše djevojke bile u skupini koja se natjecala u Umagu. Na državnu smotru pozvano je šest ženskih ekipa, a naše su djevojke bile u skupine s, pokazat će se, dvije prvoplasirane ekipe iz Zagreba i Velike Gorice u kojima su nastupale hrvatske reprezentativke. Iako će 5. mjesto podijeliti sa salezijanskom gimnazijom iz Rijeke, učenice su prezadovoljne jer su već ostvarile povijesni uspjeh kad su se iz zabave prijavile na županijsku smotru, a završile na državnoj. Spomenimo da ekipi nije mogla pomoći ni Katarina Puharić koja je sva tri dana preležala bolesna u svojoj hotelskoj sobi. Djevojke su se, kako kažu, vratile obogaćene za jedno lijepo iskustvo te optimistične čekaju natjecanja i nove prilike na kojima će se dokazivati jer su dvije godine još ispred njih.

Zadovoljan i ponosan

18110713_742515539261716_1803719685_nProfesor Raguž za početak je istaknuo odličnu organizaciju i doček koji ga se posebno dojmio. Ponosan je na naše cure koje su stigle do državnog natjecanja. Naglasio je kako im dosta toga nije išlo od ruke – izostanak Katarine, izostanak ždrijeba i ulazak u skupinu u kojoj su bile ekipe koje su na kraju osvojile zlato i srebro. Smatra kako je ovo veliki uspjeh za našu školu te se nada da će ekipa iz Zagreba u 6. mjesecu na europskom školskom natjecanju dostojno predstavljati našu državu. Pohvalio je svoje učenice za ponašanje i prema njemu, ali i prema ostalim učenicima. Priznao je da je i za njega ovo bilo još jedno sportsko iskustvo na kojem je upoznao brojne kolege s kojima je razmijenio iskustva i o sportu, i o školskom sportu, ali i o razvoju školskog sporta u njihovim županijama.