3. susret KaZLaDovaca

U tjednu u kojem su činili kičmu Svečane Akademije i Dana otvorenih vrata, glumci školske dramske družine predstavljali su nas i na 3. KaZlaDu – Kazališnom susretu dramskih skupina Požeško-slavonske županije – čiji je organizator Gradsko kazalište Požega na čelu s ravnateljicom Valentinom Neferović. Ove se godine na KaZlaDu moglo pogledati 25 pojedinačnih i skupnih izvedbi učenika osnovnih i sreDSC_0002dnjih škola.

Plan je bio da školu predstavlja Kabanica, no zbog izostanka glavnoga glumca, Petra Petrovića, školu je ove godine predstavila Romana Ronta sa svojom izvrsnom Gostioničarkom Mirandolinom talijanskog komediografa Carla Goldonija. Iako su naši dramci dan prije na Danu otvorenih vrata uspjeli izvesti Kabanicu s izvrsnom zamjenom za glavnoga glumca, Domagojem Zubovićem, zajednički su donijeli odluku da će predstavu radije prikazati u video obliku. Naše je glumce i ovom prigodom pratila prof. Marijana.

Stručni žiri u sastavu Ines Škuflić Horvat, dramska pedagoginja, Alen Biskupović, doc.dr.sc. teatrologije i kazališni kritičar, Ilijana Lončar, plesna pedagoginja i požeška glumica Marijana Matoković potvrdio je odluke stručnoga žirija sa Županijskoga LiDraNa te su Anabelu Sulić i Ružicu Maurus nagradili za najbolje pojedinačne nastupe te Karla Kapčevića za skupni. Priznanja im je uručila Vesna Vlašić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije.

kazlado3