Dan Škole

Kao djeca pouzdano smo vjerovali da nas štiti naš anđeo čuvar kojemu smo se svako večer utjecali raznim molitvama. To nas je ohrabrivalo da pobijedimo strahove od noćne tmine i lakše, molitvom umireni, utonemo u san. Što bivamo stariji to se više pouzdamo u sebe, a manje u one koji nas prate na svakom našem koraku, bili to roditelji, prijatelji i profesori, a na koncu i naši snažni nebeski zaštitnici. Nastojali smo se ovaj vikend, o desetoj obljetnici postojanja ove po mnogočemu posebne Škole, podsjetiti tko smo i čiji smo te se zajedno uteći snažnom zagovoru naše nebeske zaštitnice sv. Terezije iz Avile.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I EUHARISTIJSKO SLAVLJE

22495943_1717242471628149_8978197398327271753_oPrva postaja u proslavi Dana Škole i svetkovine sv. Terezije Avilske bilo je euharistijsko klanjanje u požeškoj Katedrali koje su predvodili naši učenici zajedno s duhovnikom škole vlč. Ivicom Bošnjakom. Spomenimo da su dan ranije naši učenici sudjelovali na predstavljanju monografije Katedrala sv. Terezije Avilske, koju je priredio msgr. Antun Škvorčević, te Zbornika radova s Kolokvija o Ivi Dulčiću. Središnja postaja obilježavanja Dana Škole bilo je nedjeljno euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali koje je predvodio požeški biskup Antun, dok su misno slavlje svojim ministriranjem i čitanjem animirali naši učenici predvođeni ravnateljem Ivanom Bedeničićem.

”PUB” KVIZ I REVIJALNA UTAKMICA

U ponedjeljak, 16. listopada, nakon kratkog nastavnog programa Dan Škole obilježen je po prvi puta organiziranim ”pub” kvizom u Dvorani sv. Terezije Avilske. Sudjelovalo je osam mješovitih četveročlanih ekipa sastavljenih od učenika od prvog do četvrtog razreda te jedna profesorska ekipa. U kvizu najraznolikije tematike, od animiranog filma i sporta do geografije i mode, koji su za ovu prvu prigodu pripremili prof. Paulić i vlč. Pavelić, najbolje se snašla ekipa Cvjetnog društva koje su činili Lucija DSC_3069Morvaj (1.b), Antonio Mabić (2.b), Filip Kovačić (3.b) i, naš dokazani poznavatelj općega znanja, Bruno Čiček (4.a). Cvjetno društvo ostvarilo je i više nego izvrstan rezultat osvojivši 25 od 35 mogućih bodova. Dokaz je tomu da je mlada profesorska ekipa Sapientiae amici u sastavu Brekalo, Bunjevac, Drmić i Zovko znala odgovore na 24 pitanja. Druga najbolja učenička ekipa bila je 4 s ukupnih 19 bodova, što je više od 50% riješenosti kviza. U sastavu ove ekipe bili su Fran Mjertan (1.b), Lorena Jelavić (2.a), Karlo Potnik (3.b) i Maja Vukić (4.a). I njima i svima ostalima i zahvala i čestitke na sudjelovanju i na ostvarenim rezultatima. Ovaj simbolični program završen je revijalnom odbojkaškom utakmicom mješovitih ekipa učenika i profesora. Učenici su se ove godine pokazali nešto spretnijima i sretnijima ili, kako su sami izjavili, nešto mlađima, pa su u četiri seta pobijedili ekipu profesora konačnim rezultatom 3:1.

Ukoliko se želite oprobati u poznavanju kvizaškoga znanja, pitanja možete pronaći u sljedećem dokumentu.

KVIZ ZA DAN ŠKOLE