7. humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“

Korizma je povlašteno vrijeme u godini kada bismo mogli, na Kristov poticaj, ali i poticaj žive Crkve, pogled svrnuti sa sebe samih i uprijeti u one koji su oko nas, osloboditi se svojih sebičnosti i egoizma i biti bliži onima za koje smo mislili da im baš netko drugi treba biti bliži. Svako vrijeme je vrijeme milosti i svako vrijeme je vrijeme spasa samo treba otvoriti oči i uši i odazvati se pozivu na milosrđe i bratoljublje. Što nam više treba u ovomu vremenu?

IMG_0153Svatko je pozvan na svoj način nositi svoj križ svaki dan, ali smo pozvani i da jedni drugima pomognemo u raznim životnim situacijama nositi križ onoga drugoga. Upravo je jučer bila prilika da se odazovemo pozivu naše škole i biskupijskoga Caritasa i tako barem malo olakšamo križ obitelji Kesić koji su oni, kako je otac Ivan sinoć rekao, objeručke i s ljubavlju prihvatili. A morali su objeručke jer im je Bog podario dva anđela, Klaru i Martu, koja će čitav život trebati njihove zdrave i uvijek pripravne ruke.

Za Martu i Klaru Kesić

DSC_5302Upravo za ovu obitelj, za Martu i Klaru i njihove roditelje Valentinu i Ivana, organiziran je sedmi po redu malonogometni turnir „Nisi sam“ koji je pod spretnom koordinacijom prof. Marija Raguža i njegovih suradnika Emi Majin, Ane Grgić i Ivana Čuljka te svih ostalih koji su pomogli u realizaciji ovoga turnira sinoć imao još jedan uspješan epilog. Domaćin turniru bila je Općina Velika na čelu s načelnikom gosp. Vladom Bobanom i OŠ Ivana Gorana Kovačića čiji je ravnatelj gosp. Zdravko Barun širom otvorio vrata kako mladim natjecateljima tako i svim dobronamjernim ljudima koji su došli popratiti ovaj događaj.

Od Daruvara do Broda

Sportska dvorana OŠ I. G. Kovačića tako je jučer od 8 do 19 sati bila domaćinom 11 ekipa malih nogometaša rođenih DSC_5023do 2009. godine, ali i četirima ekipama koje su odigrale dvije revijalne utakmice. Ekipe limača koje su i ove godine svojim dolaskom, svojim sudjelovanjem, svojom fair-play igrom, ali i svojom kotizacijom pomogle roditeljima Marte i Klare jesu: ŠN Legen Sl.Brod, ŠN Batrina, HNK Daruvar 1, HNK Daruvar 2, NK Kaptol, NK Papuk Velika, NK Mladost Pavlovci, NK Budućnost Rešetari, te domaće ekipe Slavonija Požega 1, Slavonija Požega 2 te Slavonija Požega 3. Nažalost, dvije ekipe koje zbog lošeg vremena nisu uspjele stići na turnir jesu limači Hajduka iz Pakraca i Jedinstva iz D. Miholjca. Revijalne pak utakmice odigrale su djevojke Katoličke gimnazije iz Požege i djevojčice NK Papuka te mladići Katoličke gimnazije iz Požege i mladići Gimnazije iz Požege. Ukupno je odigrano čak 28 utakmica i to dvije revijalne i 26 u sustavu natjecanja.

Pehar humanitarnog turnira „Nisi sam“ ide u Požegu

IMG_0158Iako je čitavo natjecanje prije svega imalo humanitarni i prijateljski karakter, i ono je iznjedrilo neke ekipe i neke igrače koji su se ovaj put istaknuli kao najbolji. Tako je nakon finalne utakmice u kojoj su igrali ekipa limača NK Slavonije 1 Požega i limači HNK Daruvara 1 odigrali 4:0 pehar humanitarnog malonogometnog turnira „Nisi sam“ otišao u Požegu. Treće mjesto je pripalo ekipi Mladosti iz Pavlovaca, a četvrto ŠN Legen iz Sl. Broda. Najboljim igračem je proglašen Jan Paukner iz pobjedničke ekipe NK Slavonija 1, dok je za najboljeg vratara proglešen Matej Bartoš iz drugoplasirane ekipe HNK Daruvara 1. Spomenimo da je i s 11 pogodaka najbolji strijeac turnira bio Karlo Miloš iz ŠN Legena.

Svi su pobjednici

IMG_0052Pehar i medalje za prvo mjesto mladim je nogometašima dodijelio ravnatelj Caritasa Požeške biskupije vlč. Ivan Popić, drugoplasiranoj ekipi iz Daruvara načelnik općine Velika gosp. Vlado Boban, trećeplasiranoj ekipi Mladosti iz Pavlovaca ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića gosp. Zdravko Barun, a četvrtoplasiranoj ekipi limača iz Škole nogometa Legen tajnik Caritasa Požeške biskupije gosp. Ivica Rajkovača. Pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, vratara i strijelca uručili su bivši učenici Katoličke gimnazije i od samih početaka najbliži suradnici prof. Marija Raguža Ivan Čuljak, Emi Majin i Ana Grgić.

IMG_0086Zahvalnice sudcima koji su i ove godine svoj angažman odradili u humanitarne svrhe, Tomislavu Šipuri i Jozi Brezickom, dodijelio je sam organizator turnira prof. Raguž. Za svesrdnu pomoć i otvorenost u domaćinstvu i logistici zahvalnice su uručene i načelniku Vladi Bobanu i ravnatelju Zdravku Barunu. Napomenimo da je turnir službeno otvorio tajnik Caritasa Požeške biskupije Ivica Rajkovača, a zatvorio ravnatelj Caritasa vlč. Ivan Popić koji je svima zahvalio na blizini u ljubavi za bližnjega koja se nije mogla ljepše očitovati nego ovako kako smo svi skupa i sami pokazali. Vlč. Popić je prenio pozdrave biskupa Antuna Škvorčevića koji je ovaj put bio spriječen i fizički biti na samom zatvaranju turnira.

Blagoslovljeno neka je svima

Roditelji Marte i Klare pokazali su nam kako se i najteži životni križevi mogu i jedino mogu nositi s prihvaćanjem i ljubavlju, a svi koji su se uključili u akciju posvjedočili su da u životu ne moramo i ne smijemo te križeve nositi sam. Sam Bog stostruko će blagosloviti sva naša djela milosrđa i učiniti da se po nama i drugi mijenjaju, kako je zaključio vlč. Popić.