DOV KG-a – Kanižlićev rokoko

Već tradicionalno svakoga travnja Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi organizira dan otvorenih vrata kako bi svi koje zanima, pogotovo učenici osmih razreda, vidjeli način na koji se radi u KG-u, upoznali prostor, potencijelne kolege i profesore, ali i program škole. I ove godine DOV je bio obilježen raznim aktivnostima, radionicama i zabavnim programima na temu Kanižlićev rokoko a koji su se održavali od devet sati ujutro do tri sata poslijepodne.

Radionice su podijeljene u šest učionica, a osmišljene su raznovrsno kako bi svatko pronašao nešto za sebe. Jedna od DSC_6983posjećenijih učionica bila je ona 3.b razreda u kojoj je svoje predstave pod mentorstvom prof. Marijane Ćorluke izvodila dramska družina. U središtu pozornosti bila je predstava Tena s Mateom Pauković u glavnoj ulozi. Caffe bar KG-a bio je u učionici 4.b u kojoj su posjetitelji, uz okrjepu, mogli sudjelovati u zanimljivim pub kvizovima koje je uz svoje novinare priredio prof. hrvatskog jezika Miroslav Paulić. Radionicu grčkoga i latinskog jezika u učionici 4.a zajedno sa svojim učenicima vodile su profesorice Nada Lodeta i Ivana Drmić, a te radionice bile su posebno zanimljive učenicima koje zanima klasični smjer. U učionici 1.b posjetitelji su mogli sudjelovati na radionicama engleskog i njemačkog jezika koje su koordinirale profesorice Ivana Zovko, Milena Škoda i Ivana Arambašić. Učionica 3.a bila je rezervirana za matematičare koji su se mogli okušati u DSC_6720raznim matematičkim zadatcima i problemima. TV sekcija svoje je mjesto pronašla u učionici 2.a gdje su posjetitelji mogli pogledati LipDub u kojemu su sudjelovali učenici i djelatnici škole te su se mogli okušati u snimanju reportaža, a zajedno s vjeroučiteljem Marijanom Pavelićem mogli su zaigrati i neke društvene igre poput Headz up, 5 sekundi itd. Sve o ivanjskom rovašu osmaši su mogli saznati u kabinetu kemije, biologije i fizike u kojemu su domaćini bili prof. Frano Barišić i prof. Martina Gucek.

Ja sam bila zadužena posjetiteljima pokazivati herbarije bivših i sadašnjih učenika. Sve radionice bile su jako kreativne i zanimljive. Nadam se da je DOV pokazao školu u najboljem svjetlu i da su se mnogi osmaši zainteresirali za upis u našu gimnaziju. Mislim da KG učenike privlači najviše zbog opuštene atmosfere. Svi su složni i prijateljstva se lako sklapaju, a odnos s profesorima je gotovo prijateljski.“ rekla je učenica 1.b razreda Ivana Jagodić.

O prijateljskoj atmosferi svjedoči i činjenica da svake godine dan otvorenih vrata posjećuju bivši učenici KG-a.

Strašno mi se sviđa TV sekcija i jako mi je žao što toga nije bilo kad sam ja bila u srednjoj školi, mislim da bih se tu jako našla, iako dramsku i profesoricu Ćorluku ne bih zamijenila ni za što jer sam s njom i dramcima proživjela puno toga i imam predivne uspomene, puno državnih natjecanja, to se ne može vratiti, ali definitivno bih se uključila u TV sekciju da je bila kada sam ja išla u KG. Vidim da puno rade, zabavno im je… Pogledala sam predstavu Tena i monolog Susjed. Profesorica Ćorluka jako dobro radi s njima kako je i s nama radila, vidim da je ekipa i dalje opuštena. Ono što je najbitnije kod dramske je to da se ekipa slaže i da ima talenta. Tenom sam oduševljena, čudi me da nije prošla dalje na LiDraNo, ali sigurna sam da će biti još novih predstava i novih pobjeda za njih.“ rekla je Lea Glasnović, bivša učenica KG-a.

Pitali smo neke osmaše kako im se svidjelo na DOV-u i što planiraju dalje.

DSC_7024Želim upisati matematičku gimanziju. Na DOV-u mi se sviđaju razne radionice i igre, svi su veseli, sretni i žele pomoći.“ rekla je Katarina Ivanika, učenica OŠ Dobriše Cesarića.

Marta Grgić, učenica OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca rekla je: „Škola vam je jako lijepa, radionice su zanimljive, sve je super. Nisam još odlučila što ću upisati.“

Planiram upisati matematičku gimnaziju. Ova matematička radionica me muči, ali dobro. Jedva čekam da pogledamo dramsku, znam da će i ove godine biti odlično jer svake godine bude.“ rekao je Filip Križanac, učenik Katoličke osnovne škole.

Svim učenicima, profesorima i djelatnicima Škole zahvaljujemo na angažmanu oko ovogodišnjeg DOV-a.