Jubilarni deseti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“ za Valentina Tomljanovića

Iako su organizatori imali znatno veće planove za ovogodišnji jubilarni turnir „Nisi sam“, sretni su da se ipak uspješno održao u normalnim uvjetima, u prekrasnom danu s prekrasnim mladim ljudima. Neizvjesnosti koja je pratila organizaciju od samih početaka školske godine – zabrane okupljanja, prijetnje koronavirusa, odgađanje ublažavanja mjera, na kraju i vremenske nepogode, jučer je napokon, barem što se turnira tiče, došao kraj. Organizatori Katolička gimnazija i Caritas Požeške biskupije ovogodišnji turnir namijenili su teško bolesnom mladiću Valentinu Tomljanoviću iz Požege koji turnir nije mogao pratiti, ali se u pratnji majke i asistentice na kraju turnira dovezao do samih sportskih terena.

Kao i prijašnjih godina, pozivu na humanitarni turnir rado su se odazvali nogometni klubovi koji vode školu nogometa te doveli deset ekipa dječaka i djevojčica godišta 2012. i mlađi. Abecednim redom to su NK Amater SB, NK Dinamo Vidovci, NK Kaptol, NK Mladost Pavlovci, NK NOPO Legen, NK Papuk Velika, NK Slavija Pleternica 1, NK Slavija Pleternica 2, NK Slavonija Bijeli, NK Slavonija Plavi. Ovih deset ekipa podijeljeno je u dvije skupine, a na turniru su na koncu odigrane 24 utakmice koju su vodila dvojica sudaca, a sve pod budnim okom uhodanog tima prof. Marija Raguža – Emi Majin, Ane Grgić i Ivana Čuljka. U organizaciju su bili uključeni i djelatnici i učenici Katoličke gimnazije koji su tijekom cijelog turnira bili na raspolaganju svim ekipama. U velikom finalu malih nogometaša sastale su se ekipe NK Papuk Velika i NK Slavonija Plavi koja je završila 3:0 za Požežane, dok je u utakmici za treće mjesto ekipa NK NOPO Legen sa 7:3 pobijedila ekipu NK Vidovci.

Recimo da je po završetku jubilarnog desetog malonogometnog humanitarnog turnira „Nisi sam“ svaki sudionik dobio medalju za sudjelovanje u ovom plemenitom projektu koji je prije deset godina pokrenuo prof. Mario Raguž sa svojim suradnicima, a uz podršku Škole i Caritasa Požeške biskupije. Čestitke i zahvale svakako idu organizacijskom timu na čelu s prof. Ragužem, kao i svim sudionicima na čelu s njihovim trenerima koji uz natjecateljski ovakvim angažmanom razvijaju i plemenitost duha svojih malih igrača, a jednako tako i Javnoj ustanovi – Sportski objekti na ustupljenom prostoru i infrastrukturi, kao i Caffe baru Sportivo na toliko potrebnoj hladovini. 🙂