Posjet Volonterskog kluba Katoličke gimnazije Caritasu Požeške biskupije

Predstavnici Volonterskog kluba Katoličke gimnazije posjetili su ovog kišnog petka Caritas Požeške biskupije. Ni kiša nas nije mogla omesti u našem naumu i opredjeljenju da i danas učinimo nešto dobro. U posjet nas je povela školska psihologinja Nikolina Bodolović, koordinatorica volontera, a primili su nas ravnatelj Caritasa vlč. Mario Večerić, i tajnica gospođa Katarina Paulić.

Velečasni Mario Večerić prezentirao nam je smisao i svrhu Caritasa, cjelovitost pristupa čovjeku – primatelju usluga, zatim aktivnosti i djelovanje Caritasa naše Biskupije: od podjele kuhanih obroka, podjele obiteljskih paketa hrane, higijenskih potrepština i ogrjeva, do stipendija za učenike i studente te rada Obiteljskog centra Pro vita et familia.

Tajnica gospođa Katarina Paulić upoznala nas je s godišnjom dinamikom aktivnosti koje prate liturgijsku godinu, kao i s načinima kojima možemo doprinijeti u provedbi aktivnosti. Sa zanimanjem smo obišli Riznicu dobrote i pogledali što od namirnica može koristiti primateljima usluga našeg Caritasa, te upoznali gospođu Veru, Caritasovu volonterku već 24. godine, pravi uzor nama volonterima početnicima! Volonterski klub naše škole,  uz pomoć vlč. Krunoslava Siroglavića i psihologinje, organizirat će tijekom sljedećeg tjedna prikupljanje namirnica za potrebite u prigodi Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Napunimo naše Kutije dobrote!

Volonterski klub pokrenut je s ciljem aktualizacije načela kršćanske ljubavi koja se temelje na Evanđelju te koja duboko prožimaju identitet kako svakog vjernika, tako i katoličke škole. Želimo kroz konkretan učenički karitativni angažman biti vidljivi znak zaokreta koji je u katoličkom školstvu pronašao svoje novo lice: prijelaz iz škole – institucije, u školu – zajednicu.

Tekst: Dora Gajić, 2.b i Nikolina Bodolović, prof.