KOŠARKAŠICE NA DRŽAVNO, KOŠARKAŠI TREĆI

Jučer se u Požegi u Dvorani Tomislav Pirc održalo Županijsko natjecanje u košarci za srednje škole. Naši mladići su osvojili treće mjesto dok su djevojke prve. U pravom, antičkom, klasičnom, olimpijskom duhu starom i poštovanom već više od dvije tisuće godina, reprezentacije Katoličke gimnazije redovito sudjeluju u gotovo svim sportskim (i ostalim) natjecanjima koje organiziraju županijski savezi i županijska povjerenstva, s ciljem sudjelovanja, ali i klasičnog sportskog nadmetanja u kojem može (ali i ne mora!) pobijediti bolji. Tako su naši mladići i djevojke sudjelovali i u natjecanju i iz košarke, momci su ostali bez pobjede, a djevojke idu na državnu smotru – najboljih.

„Ponosni smo na naše učenike jer, kao relativno mala škola – po broju učenika, imamo veliko srce i u porazu i u pobjedi, a ujedno i veliki broj učenika zainteresiranih za različita natjecanja.“ prof. Mario Raguž.

Kako su djevojke došle do državne razine natjecanja još je jedna nelijepa hrvatska sportska priča i neka ostane neispričana kako ne bi pokvarila onu ljepšu stranu – da naše djevojke ipak idu na državnu razinu natjecanja na kojoj će se na sportskom megdanu nadmetati s onima koji se sportskoga megdana ne boje.

Puno sportskoga uspjeha želimo prof. Mariju Ragužu zajedno s djevojkama Katarini Baltić, Anabeli Berger, Martini Bošković, Anji Bunčić, Ivani Čačić, Magdaleni Černušak, Kristini Maričević, Ivoni Matanović, Nini Milevoj, Moniki Sabljić i Tei Šolić.

Mladići koji su branili srce i obraz naše Škole bili su Luka Bošnjak, Juraj Filipović, Željko Gomerčić, Mislav Jambrek, Tin Kelebuda, Mislav Jakoubek, Jure Obradović, Mihael Pavelić, Karlo Veletić, Toni Radić i Filip Zelenika.