Natječaj “Kreativni i neovisni”

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Požeško-slavonska županija objavila Natječaj namijenjen svim učenicima srednjih škola i od petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji, za izradu: plakata, instalacije, fotografije ili jednominutnog filma.

Primjeri tema:

  • Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?
  • Imam(o) stav i kažemo NE!
  • Prema vlastitom izboru u dogovoru sa mentorom neka druga tema iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnog zdravlja.

Cilj natječaja je da učenici pokažu znanje i svoj stav prema sredstvima ovisnosti (pušenje, alkohol, kocka, droge, moderne tehnologije) da se pozitivno dokazuju, da istaknu sposobnosti koje imaju, da afirmiraju pozitivne i zdrave stavove, te životne odabire.

Natječaj će biti otvoren od 16. prosinca 2021. do 25. travnja 2022. godine.

Za sudjelovanje u natječaju, natjecatelji/ice će se moći javiti na način da u školi koju pohađaju izrade plakat, instalaciju, fotografiju ili jednominutni film na temu te iste dostave školskom povjerenstvu za odabir najboljih radova, u kategoriji najbolji individualni (pojedinačni) uradak, odnosno najbolji grupni uradak (grupno sudjelovanje ograničeno je na 2 ili 3 učenika/ce).

Povjerenstvo za odabir svake škole dužno je izvršiti selekciju pristiglih radova do 06. svibnja 2022. godine, te najviše 5 radova (do 5 pojedinačnih i do 5 grupnih radova)  iz svake kategorije dostaviti na odabir Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo odabir najbolja 3 rada u svakoj kategoriji izvršit će do kraja svibnja 2022., a proglašenje i dodjeljivanje nagrada održati će se u lipnju 2022. godine.

Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nagradit će sudionike za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto unutar svake kategorije, pojedinačno i grupno. Nagradit će se i škole sudionice natječaja. Svaki učenik/ca može sudjelovati sa samo jednim radom (pojedinačno i u grupi).

Izložba najboljih radova održat će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2022. godine.

Više možete pronaći na poveznici https://www.pszupanija.hr/dokumenti/category/211-odsjek-za-rad-zdravstvo-socijalnu-skrb-i-demografiju.html.

Lijep pozdrav,