Rezime sportskih natjecanja

S početkom drugoga polugodišta nastavila su se i sportska natjecanja na županijskoj razini. Naše su se reprezentacije ogledale u stolnom tenisu i rukometu, a kao zadnje natjecanje predstoji nam košarka. Po prvi puta u školi je organiziran i šahovski turnir koji je iznjedrio nekoliko imena koja će školu ove godine predstavljati na sportskim susretima učenika katoličkih škola u Sinju. Ekipe u svim sportovima vodio je, naravno, prof. Mario Raguž.

Stolni tenis

12. siječnja održano je prvo sportsko natjecanje u novoj kalendarskoj godini i to u stolnom tenisu. Naša škola nastupila je s dvije ekipe, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muška ekipa prvi meč odigrala je protiv predstavnika Ekonomske škole koje su bez većih problema pobijedili. U drugom meču naišli su na nešto ozbiljnije protivnike iz Obrtničke škole te su, nažalost, tim mečom završili svoj put na ovom turniru. Ženska ekipa odigrala je tek jedan ali vrlo zanimljiv i napet meč protiv djevojaka iz Tehničke škola u kojem su se djevojke iz protivničkog tima pokazale odlučnijima i spretnijima.

Za KG su nastupili: Ivan Černušak, Lana Dražetić, Šimun Glasnović,  Laura Kosac, Nina Milevoj, Mia Pačarek, Antonio Perić, Damjan Raguž.

Rukomet – muški

Natjecanja su se nastavila 19. siječnja rukometnim turnirom za mladiće. Ovo je bilo natjecanje s najslabijim odazivom te su se uz Katoličku gimnaziju Požega natjecale još svega tri škole – Gimnazija Požega, Medicinska škola Pakrac i Ekonomska škola Požega. Prvi KG-ov protivnik bila je Gimnazija Požega koja ima iznimno jako ekipu s puno rukometaša. Utakmica je, očekivano, otišla na stranu Gimnazijalaca te su naši mladići izgubili rezultatom 16:8. Nakon odigrane utakmice za finale između Ekonomista i Medicinara, u kojoj su se Pakračani pokazali boljom ekipom, došlo je vrijeme za ogled za 3. mjesto.

Treća utakmica po redu bila je daleko napetija nego prethodne dvije u kojoj su naši predstavnici pokazali da znaju igrati rukomet. Posebno se istaknula naša obrana predvođena Lukom Bošnjakom. Vratar Niko Radoš ponovno je pokazao iznimnu kvalitetu te je branio i neobranjivo. Najbolji KG-ov šuter bio je Mislav Jakoubek koji je postigao četiri pogotka s učinkom od 100%. Utakmica protiv Ekonomista na kraju je završila 7:6 za naše mladiće koji su osvojili 3. mjesto. Pogotke za Kg još su postigli Luka Bošnjak (3), Filip Zelenika (3), Antonio Perić (3) i Jure Obradović (2).

Za Kg su nastupili: Luka Bošnjak, Željko Gomerčić, Luka Ivančić, Mislav Jakoubek, Matej Maglica, Roko Mršić (C), Jure Obradović, Antonio Perić, Toni Radić, Niko Radoš i Filip Zelenika.

Rukomet – djevojke

Sam kraj siječnja donio je još jedno natjecanje i to ono iz rukometa za djevojke. 26. siječnja okupile su se i ogledale četiri ekipe: Katolička gimnazija Požega, Medicinska škola Pakrac, Obrtnička škola Požega te Gimnazija Požega. Prvu utakmicu turnira odigrale su djevojke iz Pakraca protiv Gimnazijalki u kojoj su se Gimnazijalke pokazale nemoćnima protiv Pakračanki koje imaju gotovo cijelu ekipu rukometašica. Druga utakmica odigrana je između Katoličke Gimnazije i Obrtničke škole Požega. Utakmica je bila izuzetno napeta jer su naše djevojke vodile cijelu utakmicu. Nažalost, nakon isteka 30. minute rezultat je bio 5:5 te se pobjednik odlučivao na sedmerce. U pucanju sedmeraca boljima su se pokazale djevojke iz Obrtničke škole.

Utakmica za 3. mjesto igrala se između dvije gimnazije. Iako zanimljiva utakmica, iz igre su postignuta samo po 3 pogotka za svaku ekipu dok su Gimnazijalke imale nekolicinu sedmeraca koje su realizirale te je utakmica završila rezultatom 3:7.

Trebamo čestitati našim djevojkama jer su se borile rame uz rame s ekipama koje imaju djevojke koje treniraju rukomet. Pogotke za KG postigle su: Petra Pranjić (1), Ana Lisec (1) te  Lana Dražetić (6) koja je bila daleko najbolja u redovima KG-a.

Za KG su nastupile: Anabela Berger, Anja Bunčić, Lana Dražetić, Ana Lisec, Ema Marić, Ljubica Marković, Nina Milevoj, Petra Pranjić i Tea Tabak.

Sinjski šah

U tijeku su i selekcijska natjecanja s ciljem da se među učenicima formiraju najbolji pojedinci koji će školu predstavljati na sportskom natjecanju katoličkih škola koje će se ove godine po prvi puta održati i to u Sinju. Prvi su se tako okušali šahisti koji su 7. veljače održali selekcijski turnir. Za turnir se prijavilo 9 mladića koji su u klasičnom šahovskom sustavu – svatko protiv svakoga – odigrali 8 kola. Na kraju turnira izdvojila su se dva imena – Marin Solina (2.a) i Josip Šipek (4.b), koji su ostvarili svaki po 7 pobjeda, isto tako i 7 bodova. Budući da je u međusobnoj partiji Solina bio uspješniji od Šipeka, Solina je osvojio prvi šahovski turnir KG-a. Ova dvojica učenika predstavljat će školu u Sinju, a pridružit će im se i Ž. Gomerčić (5). I. Iličić (4,5) te N. Sertić (4,5).