Učenici Katoličke gimnazije organizirali humanitarni štand Sajam igračaka Srce za Luku

U petak, 10. svibnja u školskom dvorištu Katoličke gimnazije vrvjelo je od života, pjesme, svirke, glume, igara, smijeha, druženja, razgovora, zafrkancije i nadasve plemenitih namjera.

U okviru Dana otvorenih vrata škole na inicijativu učenika Volonterski klub organizirao je humanitarnu akciju dobrovoljnog prikupljanja financijskih sredstava za oporavak teško ozlijeđenog mladića Luke Kerepčića. Zanimljivo je kako namjere i interesi udružuju i povezuju ljude. U ovom slučaju dobre su namjere s nama povezale mnoge, ponajprije učenike i roditelje naše sestrinske Katoličke osnovne škole koji su srčano i značajno doprinijeli prikupljanju igračaka za humanitarni štand, ali i kasnije doniranjem za iste. A potom naše prijatelje iz ostalih požeških osnovnih škola OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića, ali i osnovnih škola iz naše okolice: Kutjeva, Pleternice, Jakšića, Kaptola, Brestovca, Trenkova te vjerske družine mladih našeg grada framaše i križare. Podršku su nam došli dati prijatelji iz gradske Gimnazije Požega i brojni slučajni prolaznici. Veliko hvala svima koji su doprinijeli provedbi ove plemenite akcije.

Moglo se pronaći uistinu svega, mnogobrojne raznolikosti kako je bila i tema ovogodišnjeg Dana Varietas: od plišanaca svih veličina, boja i vrsta, autića, lutaka, životinja, slikovnica i knjiga do slagalica, rola i društvenih igara, i otići doma s novom zanimacijom. Moglo se sudjelovati u zanimljivom STEM Escape Roomu, zaigrati zabavne englesko-njemačko-grčko-latinske jezične igrice, prepoznavati remek-djela arhitekture, okušati se u tipkanju na pisaćoj mašini kao i u suvremenim digitalnim alatima, zaigrati u našoj sportskoj dvorani, pogledati hvaljeni monolog našeg Kreše koji pita Kako si? i humorističnu lutkarsku predstavu koja zabavno interpretira društvenu zbilju iz perspektive pribora za jelo, te obići našu školu, doživjeti našu školsku kapelicu, školski dnevni boravak za učenike, školsku teretanu, terasu i drugo.

Prethodni dan upriličili smo svečani program u dvorani Svete Terezije Avilske za naše učenike, njihove obitelji i sve drage goste, koji je bio također humanitarnog karaktera – prikupljali su se dobrovoljni prilozi za Luku. Doprinijele su sve izvannastavne aktivnosti naše škole: dramska družina predvođena prof. savjetnicom Marijanom Ćorlukom, novinarska družina Nautes predvođena prof. mentorom Miroslavom Paulićem, TV sekcija predvođena prof. Dominikom Pavelićem, školski zbor i školski bend predvođeni prof. Marijom Tonković, sportska družina predvođena prof. Marijem Ragužem, kreativna radionica učenika gimnazije KRUG predvođena prof. izvrsnom savjetnicom Verom Ćuže – Abramović te volonterski klub KG predvođen školskom psihologinjom Nikolinom Bodolović i vlč. Tomislavom Dokozom. Kroz humanitarni štand i svečani program prikupljena financijska sredstva od srca će uručiti Luki ravnatelj škole prof. Ivan Bedeničić.

Dobro uistinu povezuje – učenike i učenike, učenike i profesore, profesore i profesore, školu i roditelje, školu i školu, čovjeka s čovjekom, čovjeka sa svojim Stvoriteljem. Iako je Dan otvorenih vrata prvenstveno zamišljen kao promocija škole učenicima 8. razreda gdje nastojimo prezentirati široku lepezu svojih izvannastavnih i duhovnih aktivnosti koje obogaćuju kvalitetan gimnazijski program, nama je bilo izuzetno drago vidjeti u našem školskom dvorištu i oko našeg humanitarnog štanda Srce za Luku sve uzraste i razrede u veselom i prpošnom žamoru koji pametnome zvoni i zveči: ova su djeca i mladi ono najvrjednije što imamo – zlato zlatne doline kako kaže jedan naš školski projekt.