Lucija, Lana i Lucija s ŽNK Slavonijom Požega prvakinje 2. HNLŽ – istok

Ne znamo koliko vam je poznato da našu školu uz izvrsne nogometaše pohađaju, čini se, jednako tako izvrsne nogometašice. Vjerujemo da je ženski nogomet nepravedno zapostavljen, a dokaz je tomu i da nam je ispod radara za dlaku promaknuo uspjeh naših Požežanki koje su s ŽNK Slavonija pobjednice 2. HNLŽ – istok te su tako izborile mogućnost kvalifikacija za 1. HNLŽ u kojoj bi se natjecale s najboljim hrvatskim klubovima. Da stvar bude zanimljivija, u pobjedničkoj ekipi čak su tri naše KG-ovke – Lucija Pečur (1.b), Lana Dražetić (3.b) te Lucija Kesić (1.b), ujedno i kapetanica pobjedničke ekipe.

Zanimljivo je da naše djevojke nastupaju u kadetskoj kategoriji koja je u regiji istok imala 6 ekipa, a ŽNK Slavonija ostvarila je maksimalan broj bodova. Požeške su pionirke također bez poraza postale prvakinje u ligi od 7 klubova, jedino što su remizirale s djevojkama iz jakog Osijeka. Najveća konkurencija kadetkinjama bila je ŽNK Sloga Nova Gradiška, a dokaz je tomu da su se obje utakmice odigrale istim rezultatom 2:1 i to u korist ŽNK Slavonija. Najveći konkurenti Požeškim pionirkama bili su klubovi iz Broda, ŽNK Legen, i Osijeka, ŽNK Osijek.

Vjerujemo da je uspjehom zadovoljno i stručno vodstvo kluba – predsjednik kluba i trener Dino Bognar te treneri Roberto Bognar, Rafael Rezo, Antun Pranjić, Josip Dupor i trenerica Iva Jakovac. Prvi konkurent u doigravanju za ulazak u 1. HNLŽ djevojkama će biti ŽNK Varteks iz Varaždina, a prva se utakmica igra 12. 6. Drugi konkurent još nije poznat, a moguće su protivnice ŽNK Neretva i ŽNK Graničar Županja.

Najiskusnija naša predstavnica, Lana Dražetić, kratko je komentirala pitanje županijskog natjecanja u nogometu za srednje škole. „To me pitanje muči zadnje tri godine, ali se nadam da će to iduće, kao i moje zadnje godine, biti ostvarivo i to uz dolazak novih suigračica iz kluba u našu školu. Naša županija ima izvrsne nogometašice, konkurencija je iznimno velika, ali se nadamo da imamo šanse za prolazak na državno natjecanje.“

Također smo ju zamolili da se osvrne na ženski nogomet kao izvanškolsku aktivnost. „Danas je očito da je ženski nogomet dobar izbor za izvanškolsku aktivnost jer se u zadnjih nekoliko godina ženski nogomet razvija kako u svijetu tako i u našoj državi. Iskustvo igranja timskog sporta iskustvo je koje svaki pojedinac treba doživjeti i proživjeti. Kroz nogomet zajedno učimo i gubiti i pobjeđivati, a u našem klubu vlada tolika pozitivna atmosfera da svakim danom kada dolazimo na treninge i utakmice imamo osjećaj kao da smo kod kuće. Zajedno smo i do pet puta tjedno te stvarno imamo osjećaj kao da smo jedna velika obitelj. Tu, naravno, ne smijemo izostaviti putovanja na utakmice koje nas još više zbliže i od kojih se teško rastati, a i naša zajednička slavlja, kao i ovo nakon osvajanja duplog naslova prvaka koje će se dugo pamtiti.“

Djevojkama želimo puno sreće u razigravanju za 1. HNLŽ, a ženskoj reprezentaciji KG naslov iduće godine!

Foto: ŽNK Slavonija Požega