Matematika, geografija i engleski jezik

GEOGRAFIJA

12821602_1076324122441121_65395484042280485_nNatjecanje iz geografije održano je 29. veljače u OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici. Našu je školu predstavljalo osmero učenika koji su postigli zavidne rezultate. Tako je u kategoriji prvih razreda 2. mjesto osvojila Ivana Luščić, a Karlo Potnik 3. mjesto. U kategoriji trećih razreda 2. mjesto odnijela je Jana Jularić, a 3. David Matijević. Marija Prpić, iz nama dobro poznate obitelji geografa, ponovno je oduševila osvojivši u kategoriji četvrtih razreda prvo mjesto. Čestitamo i zahvaljujemo svim sudionicima koji na ovaj način promoviraju i sebe i našu školu.

Milena Škoda

MATEMATIKA

U utorak 23. veljače održano je i županijsko natjecanje iz matematike. Srednjoškolski učenici natječu se u jednoj od dvije varijante. Učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija mogu se natjecati samo u A varijanti, dok učenici ostalih srednjih škola mogu odabrati natjecanje u A ili B varijanti.

Četiri učenice naše škole natjecale su se u B varijanti. Prve razrede predstavljala je Ivana Bulaja, učenica 1.a razreda. Anita Rotar, učenica 2. a razreda, osvojila je treće mjesto. Među učenicima četvrtih razreda istaknula se Marija Prpić osvojivši drugo mjesto dok je Natalija Babić bila treća.

Posebna pohvala našim učenicama jer su se na natjecanju uhvatile u koštac s težim matematičkim zadacima.

Katarina Soldo Obućina

 

Ove godine naša škola ima i prvo mjesto na županijskom natjecanju u poznavanju engleskoga jezika koje je osvojila Maja Grgić, učenica 2.b razreda.

Čestitamo svima na izvrsnim rezultatima!!!