Dan škole o desetoj obljetnici

Kao i dosadašnjih godina, i ove smo godine dostojanstveno obilježili Dan Škole i blagdan sv. Terezije Avilske. Posebnost ovoga obilježavanja jest ulazak u 20. godinu postojanja Požeške biskupije te desetu godinu Katoličke gimnazije koju ćemo slaviti u proljeće. Obilježavanje Dana Škole započeli smo već u petak, 14. listopada u Dvorani sv. Terezije Avilske gdje je učenicima i djelatnicima škole premijerno predstavljen film naše TV-sekcije Projekt “Put mira” te je nakon njega prikazan i bollywoodski film Zvijezde na Zemlji. Istoga dana u večernjim satima u Katedrali održano je molitveno bdijenje mladih pod geslom “Žedan sam” u koje su se uz naše učenike uključili i mladi požeških župa.

dsc_1769Na samu svetkovinu sv. Terezije iz Avile, u subotu 15. listopada u Dvorani sv. Terezije Avilske održan je i prigodni program povodom Dana Škole. Uvodnu “riječ” imao je naš učenik Filip Kovačić na gitari, a nakon njega uslijedila je molitva koju je predvodio duhovnik škole, vlč. Karlo Prpić te pozdravna riječ ravnatelja Ivice Bedeničića. Središnji dio programa u dvorani sv. Terezije bilo je međurazredno natjecanje na temu „Povijest Požeške biskupije i Katoličke gimnazije u Požegi“. Za vrijeme kratke stanke prisutnima je prikazan novi izvrsni filmski uradak naših učenika pod nazivom “Jedinstveni”, za koji je scenarij napisao Petar Petrović, ujedno i glavni glumac u filmu, dok je film režirao Ivan Mitrović. Uslijedilo je i proglašenje pobjednika natjecanja gdje su se istaknuli učenici 4.a razreda u sljedećem sastavu – Monika Kovačević, Valentina Pavličević, Maria Franjić i Mirko Filipović.

dsc_0104Nakon prvog dijela programa uputili smo se prema crkvi sv. Lovre te zajedno u procesiji krenuli prema katedrali sv. Terezije Avilske kako bi prisustvovali euharistijskom slavlju koje je predvodio gospičko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u koncelebraciji s domaćim biskupom mons. Antunom Škvorčevićem te gostujućim biskupima mons. Ratkom Perićem, mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, srijemskim biskupom mons. Đurom Gašparovićem te đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom Đurom Hranićem.